navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sajam antikvarijata

Ručno pisan nacrt poznate pjesme Beatlesa prodaje se za pola miliona dolara

Stranica iz sveske sa ručno pisanim stihovima Paula McCartneyja za Lovely Rita bit će dostupna za prodaju na Kalifornijskom međunarodnom sajmu antikvarijata koji će se održati od 9. do 11. februara u San Franciscu.

Objavljeno: 22.01.2024. u 14:58
get url
text
Beatlesi
Beatlesi

Pjesma, koja je s B-strane najpoznatijeg albuma Beatlesa, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, vesela je ljubavna pjesma o izmišljenoj kontrolorki koju pripovjedač susreće dok dijeli kazne. Rijedak dio historije Beatlesa ima cijenu više od pola miliona dolara.

To je prvi nacrt teksta pjesme, prema web-stranici Biblioctopus Rare Books, kompanije koja prodaje stranicu. Stihovi su napisani olovkom na listu papira s crtama, istrgnutom iz teke.

Vide se precrtane riječi, komentari i alternativni izrazi. Prodaje se uokvirena, uz omot albuma Sgt. Pepper.

- Ovakve stvari ne dolaze na tržište tako često, a kada dođu, nisu uvijek tako značajne - rekla je Susan Benne, koja vodi organizaciju koja stoji iza događaja u februaru, Antiquarian Booksellers' Association of America (ABAA).

Kalifornijski međunarodni sajam antikvarijata godišnja je izložba rijetkih i starih knjiga, karata, rukopisa i fotografija.