navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prepiska na sudu

Rat među bivšim supružnicima: Brad otkrio email koji je ruski oligarh slao Angelini

Vrlo blisko prijateljstvo Angeline Jolie s ruskim oligarhom Jurijem Sheflerom, čovjekom koji je optužen za zavjeru sa slavnom glumicom protiv njenog bivšeg supruga Brada Pitta, otkriveno je u emailu koji je poslao sam poduzetnik, u kojem poziva Jolie da provede noć u njegovom škotskom dvorcu.

Objavljeno: 27.10.2023. u 13:35
get url
text

Pedesetšestogodišnji Shefler poručio je 48-godišnjoj Jolie da bi trebala doći i posjetiti ga u njegovom raskošnom domu na imanju Tulchan u Škotskoj, nekoliko mjeseci nakon što mu je prepisala svoju polovinu vinograda koju je posjedovala s Pittom, objavio je ekskluzivno Daily Mail.

Taj potez pokrenuo je veliki rat između bivšeg para, koji još uvijek traje. Nakon što je Jolie u oktobru 2021. prodala Shefleru svoj udio u francuskoj vinariji, Chateau Miraval, Pitt ju je tužio za kršenje ugovora, a od tada optužuje Sheflerovu kompaniju za pokušaj neprijateljskog preuzimanja vinskog poslovanja.

Razmjena emailova između Sheflera i Jolie pokazuje koliko je jaka njihova veza, pri čemu baron votke optužuje Pitta za pokušaj "sabotiranja" njihovog poslovnog odnosa. Njihova prepiska je uključena u niz novih sudskih dokumenata koje su dostavili Pittovi advokati. 

U poruci od 25. maja prošle godine, Shefler je napisao Jolie da su ona i njeno šestero djece dobrodošli da ga posjete u njegovom domu te je poručio zvijezdi da mu se obrati ako joj ikad zatreba njegova pomoć. Ne zna se da li je slavna glumica ikada otišla na odmor u dvorac.