navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni kuhar

Jamie Oliver otkrio kako je izgubio 12 kilograma bez gladovanja

Jamie Oliver omiljena je javna ličnost kulinarskog svijeta, a fanove osvaja emisijama, knjigama i programima kojima pomaže da svaka porodica može lako do zdrave hrane.

Objavljeno: 08.10.2021. u 21:28
get url
text

No, kako su mu hrana i kuhanje svakodnevnica, i on je počeo nakupljati višak kilograma što ga je potaknulo da se podvrgne dijeti, prenosi eatthis.com.

Nedavno je slavni kuhar otvoreno progovorio o tome kako je uspješno izgubio 12 kilograma, a kaže da je zaslužna samo jedna promjena u rutini.

Izbacio iz jelovnika jednu namirnicu

U nedavnom intervjuu za Radio Timer, Oliver je rekao kako samo jedna jedina promjena znači puno i doprinijela je njegovom uspjehu, a to je stroga kontrola unosa mesa.

- Meso sam izbacio s jelovnika, a dodao povrće, puno više sna i puno više kretanja. Izgubio sam 12 kilograma relativno brzo i nisam morao prolaziti kroz gladovanja, jeo sam puno, puno više nego sam navikao – kazaoa je Oliver.

Dodao je da se nije odricao velikih porcija kako bi izgubio toliko kilograma.

U tanjir je dodao više povrća

Ne samo da je povećao unos povrća nego je isprobao i neke nove stvari koje su zdrave, a to je morska trava, što je prije smatrao trendovskom namirnicom.

- Kako je ona puna joda, a i jedna od namirnica puna nutrijenata, može se reći da je među najzdravijim povrćem na svijetu, pojasnio je Jamie.

Orašaste plodove ne izbjegava

Nije samo smanjio unos mesa u organizam i povećao unos povrća već je kilograme uspješno izgubio uz pomoć orašastih plodova koje je isto tako uveo u prehranu kao novitet.

- Ti plodovi uveliko smanjuju šanse da će se razviti bolesti srca, a trebate i djecu hraniti njima - predložio je otac petero djece.