navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ništa nije išlo po planu

George Clooney otkrio kako je zaprosio Amal, ali i kako je reagirao na vijest o blizancima

Zaruke su poseban trenutak za sve buduće mladence, a mnogi muškarci taj romantičan trenutak planiraju pomno i pažljivo.

Objavljeno: 27.10.2022. u 09:39
get url
text

I oskarovac George Clooney smislio je savršen način kako da zaprosi svoju izabranicu Amal, no nije sve pošlo po planu, što je glumac otkrio gostujući u showu glumice Drew Barrymore.

Kada se prije osam godina zaručio s pravnicom Amal Alamuddin, za glumca Georgea Clooney to je bio trenutak koji će pamtiti cijeli život. Isplanirao je savršenu prosidbu, no nije sve išlo po planu pa se oskarovac u jednom trenutku čak i pribojavao za svoje zdravlje. Šta se tačno dogodilo, George je ispričao glumici Drew Barrymore u njenoj televizijskoj emisiji.

Bilo je katastrofa, započeo je Clooney svoje "priznanje".

- Sve sam bio isplanirao. Nisam glup. Detaljno sam sve isplanirao. Pripremio sam playlistu s pjesmama moje tete Rosemary. Kleknut ću i dati joj prsten tokom pjesme "Why Shouldn't I?", koja ide "Zašto ne bih riskirao kad romansa prolazi?". To je divna pjesma. Tako da sam sve bio isplanirao - kazao je glumac.

Nastavio je objašnjavati kako je za Amal, koja je Georgea nedavno nazvala najvećom ljubavlju svog života, situacija u jednom trenutku postala zbunjujuća.

- Večerali smo, krenula je pjesma i rekao sam "znaš, mislim da je negdje upaljač da zapalimo svijeću" (koju sam ja bio ugasio), "mislim da ima upaljač u onoj maloj kutiji iza tebe". Pogledala ju je i rekla da je unutra prsten, kazala je to u stilu kao da je neko ostavio tu prsten prije tri godine - ispričao je glumac.

George je do tog trenutka već bio kleknuo na jedno koljeno, a kako je Amal trebalo skoro 20 minuta da mu odgovori, glumac je bio zabrinut za svoje zdravlje, našalivši se s Amal prije nego što je rekla da.

- Slušaj, stvarno bih te volio oženiti, ali nisam mlad i već dugo klečim na koljenu i mogao bih izgubiti kuk, razumiješ? Amal je stalno ponavljala "O, moj Bože, o, moj Bože", a onda je u jednom trenutku rekla "O, da. Da, hvala Bogu." Nije rekla da do pjesme "Goody Goody" do koje smo već trebali plesati - otkrio je Clooney.

Oskarovac, koji je s pravnicom za ljudska prava u braku od 2014, u razgovoru s Drew Barrymore također je priznao da je bio nervozan kada je saznao da njegova supruga nosi blizance.

Reagirao sam u stilu "ti se šališ?"

- Sada mi je to najbolja stvar na svijetu. Tada sam bio prestravljen. Pa, imao sam 56 godina i to mi je jednostavno zvučalo zastrašujuće - rekao je George Clooney koji s Amal ima petogodišnje blizance, kćerku Ellu i sina Alexandera.