navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Obratila se na Instagramu

Drew Barrymore: Izvrću mi riječi, nikada nisam rekla kako bih voljela da mi je majka mrtva

Glumica Drew Barrymore u obraćanju putem Instagrama prozvala je tabloide da su pogrešno protumačili njene izjave o odnosu s majkom koje je dala u intervjuu za New York Magazine.

Objavljeno: 06.06.2023. u 16:35
get url
text

Uznemirena u videu glumica upire prstom u kameru, a psovke je prekrila pištanjem.

- Bila sam ranjiva i pokušavala sam razumjeti taj vrlo težak i bolan odnos i priznala sam da je to teško dok je roditelj živ. A oni među nama koji to moraju razumjeti ne mogu dočekati taj trenutak, a ne smrt roditelja - kazala je Drew te dodala:

- Svi vi tabloidi, nemojte izvrtati moje riječi i tvrditi kako bih voljela da mi je majka mrtva. Nikada to nisam rekla i nikada ne bih. Zapravo sam rekla kako bih voljela da nikada ne moram živjeti egzistenciju u kojoj bih to nekome poželjela, jer je to bolesno.

Dobila je niz ohrabrujućih poruka pratitelja i više od stotinu hiljada lajkova u samo osam sati.

Podršku su joj pružile i kolegice – Jennifer Garner, Jennifer Love Hewitt, Padma Lakshmi.

Ali što je zapravo 48-godišnja zvijezda "Charliejevih anđela" rekla u intervjuu o odnosu sa 77-godišnjom majkom Jaid Barrymore?

Govorila je o teškoj prošlosti s majkom i o tome kako je bila ljubomorna na prijatelje koji su uspjeli poraditi na svojim traumama nakon što su im mame umrle.

- Sve su njihove mame otišle, samo moja nije. A ja kažem: "Ja nemam taj luksuz." Ali ne mogu čekati. Ne želim biti u stanju u kojem priželjkujem da neko ode prije nego što je to suđeno, kako bih ja mogla rasti. Zapravo želim da ona bude sretna, da napreduje i bude zdrava. Ali moram rasti unatoč tome što je ona na ovoj planeti - izjavila je Barrymore.

Kasnije u intervjuu, Drew se pokajala zbog grubih riječi.

- Usudila sam se to reći i nisam se osjećala dobro. Stalo mi je i uvijek će mi biti. Ne znam jesam li ikada znala sačuvati se, zatvoriti, ne osjećati, podići zid - ublažila je prethodne riječi glumica.

Javnosti je od ranije poznato da je glumica imala problematičan odnos s roditeljima od ranog djetinjstva te je i ranije otvoreno govorila o nastojanjima da to izgladi.

Kad je bila dječija zvijezda, mama joj je bila menadžerica i često ju je vodila na partyje, uključujući i one u Studiju 54, gdje je došla u dodir s drogom i alkoholom.

Do dvanaeste godine Drew je već bila na rehabilitaciji, godinu kasnije majka ju je smjestila u ustanovu za mentalno zdravlje u kojoj je provela godinu i po. Ubrzo po izlasku Drew se emancipirala od majke i oca, Johna Drewa Barrymorea.

- Mislim da je stvorila čudovište i nije znala šta bi s čudovištem - rekla je u ranijem intervjuu glumica o odnosu s majkom.

Drew ima dvije kćerke s bivšim suprugom Willom Kopelmanom i Jaid od 2021. ima s njima ograničen odnos.

- Upoznala je moju djecu, ali tu postoje stvarne granice, distanca i puno obzira - kazala je glumica.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore)