navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Projekcije

Dio festivalske atmosfere i ove godine u Novom Gradu, film "Poljubite budućnost" otvara ovogodišnji SFF

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Obala Art Centrom omogućila je stanovnicima najmnogoljudnije općine, ljubiteljima filmske umjetnosti da projekcije programa 29. Sarajevo Film Festivala mogu gledati na dvije lokacije na području novogradske općine.

Objavljeno: 11.08.2023. u 10:02
get url
text

Najmlađi ljubitelji filma imat će priliku gledati filmove iz Dječijeg i TeenArena programa Festivala u kinu "Novi Grad", od 18 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati od 20.30 sati u ljetnom kinu na otvorenom, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko". Na pozornici ljetnog kina bit će prikazani filmovi iz Open Air programa, gdje će posjetioci moći uživati u jedinstvenom festivalskom doživljaju, u prirodnom ambijentu najljepšeg parka u gradu Sarajevu.

Program 29. SFF-a u Novom Gradu otvara dokumentarni film "Poljubite budućnost", večeras u ljetom kinu "Safet Zajko", u 20.30 sati, saopćila je Općina.

Film koji su producirale holivudske zvijezde Matt Damon i Ben Affleck imao je svjetsku premijeru u okviru posebne gala premijere na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, a njegovu okosnicu čini jedna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih i prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju.

U subotu, 12.08. u ljetnom kinu "Safet Zajko" posjetioci će moći gledati seriju "Rumi", međunarodne TRT-ove digitalne platforme Tabii original. Riječ je o prvoj epizodi serije o slavnom filozofu, pjesniku i mistiku Mevlani Dželaludinu Rumiju, koja će premijerno biti prikazana u okviru 29. SFF-a. 

U nastavku donosimo program filmova koje narednih dana možete pogledati u ljetnom kinu „Safet Zajko”, u 20.30 sati:

Nedjelja , 13. 08, "Sivi dom"
Ponedjeljak, 14. 08, "Prošli život"
Utorak, 15. 08, "Bosanski lonac"
Srijeda, 16. 08, "Opalo lišće"
Četvrtak, 17.08, "Kraljevstvo životinja"
Petak, 18.08, "Ekskurzija"

U slučaju kiše, filmske projekcije planirane u ljetnom kinu "Safet Zajko", bit će prikazane u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo.

U okviru dječijeg programa u kinu "Novi Grad", u 18 sati:

Subota, 12.08, "Vrijeme za odlazak"
Nedjelja, 13.08, "Kraljica plesa"
Ponedjeljak, 14. 08. "Totem"
Utorak, 15. 08, "Snovi jednog robota"
Srijeda, 16. 08, "Hullabaloos"
Četvrtak, 17. 08, "Pripadanje"
Petak, 18.08, Kratki filmovi "Lov na ptice/Moja majka i ja/Simo"