navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Los Angeles

Bivši gradonačelnik New Yorka: Rudy Giuliani osvojio Zlatnu malinu za najgoreg sporednog glumca

Nesvjesno pojavljivanje bivšega gradonačelnika New Yorka Rudyja Giulianija u filmu "Borat 2", odnosno njegova uloga u tom filmu, u subotu je proglašeno jednim od najgorih, po ocjeni osoba koje dodjeljuju Zlatne maline.

Objavljeno: 24.04.2021. u 19:31
get url
text

Razzies ili nagrade koje se dodjeljuju pod nazivom Zlatna malina utemeljene su 1980. i svojevrsna su protivteža ceremoniji dodjele Oscara, koja se održava u nedjelju.

Giuliani je najgorim sporednim glumcem proglašen zbog svog nesvjesnog kratkog pojavljivanja u filmu Sache Barona Cohena "Borat 2."

Bivši gradonačelnik snimljen je skrivenom kamerom u ne pretjerano laskavoj sceni - u hotelskoj sobi s glumicom koja glumi novinarku.

No, bivši gradonačelnik New Yorka smatra da se u filmu nije dogodilo ništa neprikladno.

"Absolute Proof", film Mikea Lindella, proglašen je najgorim filmom godine. Radnja se bazira na neutemeljenim tvrdnjama o prevari na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine.

Lindell, glasni pristaša bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, proglašen je i najgorim glumcem.

Music, film muzičarke Sije o mladoj autističnoj djevojci, osvojio je ukupno najviše Zlatnih malina - tri, a jedna je dodijeljena Kate Hudson kao najgoroj glumici.

Dobitnike Zlatnih malina, ceremonije koja se održava u Los Angelesu, bira 1.097 članova iz više od 20 zemalja svijeta. Članovi se prijavljuju putem interneta i plaćaju članarinu u iznosu od 40 američkih dolara.