navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Simptomi slični gripi

Zbog modrica na tijelu otišla je ljekaru, sedam dana kasnije je umrla

Nakon što su joj se po tijelu neobjašnjivo počele pojavljivati brojne modrice, 22-godišnja mlada majka Sarah Armstrong otišla je ljekaru. 

Objavljeno: 05.02.2020. u 16:01
get url
text

Sedam dana kasnije je preminula, a iza nje je ostala dvogodišnja kćerkica i neutješni partner. Osim modrica kojima nije znala uzrok, Sarah je osjetila simptome slične gripi, no mislila je da se zarazila radeći u bolnici Aintree u Liverpoolu.

Njena prijateljica iz djetinjstva Danielle Johnson ispričala je da su svi bili u šoku kad je Sarah doživjela moždani udar i brzo nakon toga preminula.

-Stalno su joj se pojavljivale modrice, nije znala kako su nastale. Rekla sam joj da mora ići ljekaru. Kad je otišla, izvadili su joj krv, a potom je nazvali istog dana i rekli da mora odmah doći na hitni prijem. Nakon toga su joj rekli da ima akutnu mijeloičnu leukemiju- ispričala je Danielle za Liverpool Echo.

Tvrdi da njena prijateljica nije shvatila koliko joj je zdravstveno stanje ozbiljno, a pričom o svojoj prijateljici želi podići svijest o toj bolesti i nada se da će time potaknuti ljude da provjere svoje zdravlje i odu ljekaru ako primijete neobične simptome.

 Sarah je za svoju dijagnozu doznala 24. januara, kemoterapiju je počela pet dana kasnije, a 1. februara je preminula.

Danielle kaže da je Sarah ostala pozitivna i jaka do kraja, unatoč teškoj dijagnozi.

-Smijala se i svi smo se smijali s njom. Bila je divna majka, sebe je stavljala na posljednje mjesto. Krenula je s kemoterapijom i bila je pozitivna oko ishoda- dodala je Danielle.

Akutna mijeloična leukemija je karcinom mijeloične linije krvnih stanica, a karakterizira ga brzi rast nenormalnih stanica koje se nakupljaju u koštanoj srži i krvi i ometaju rad normalnih krvnih stanica. Simptomi su umor, nedostatak daha, pojavljivanje modrica i krvarenje te povećan rizik od infekcija. AML je bolest koja brzo napreduje te je potrebno što prije početi s liječenjem, objavio je Index.hr.