navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Životna priča

Prošlost ne definira budućnost: Rođena je u zatvoru, a sada studira na Harvardu

Mlada djevojka, Aurora Sky Castner (18), uprkos teškim počecima ostvarila iznenađujuću karijeru. Rođena je u zatvoru okruga Galveston, a odrasla uz samohranog oca. 

Objavljeno: 03.06.2023. u 17:55
get url
text

Aurora nikada nije pokušavala sakriti svoju prošlost. Esej za prijavu na Harvard, Castner je hrabro započela izjavom "Rođena sam u zatvoru".

Iskrena i snažna priča o njenoj prošlosti i životu odjeknula je, što je dovelo do prihvaćanja u prestižnu instituciju. Castner namjerava steći diplomu prava na Harvardu.

Tokom djetinjstva, Castner je često mijenjala prebivalište sa svojim ocem, ali je ostala unutar okruga Montgomery. Kad je bila u osnovnoj školi, osoblje je prepoznalo njen potencijal, kao i njena mentorica Mona Hamby.

- Dobila sam dokument o njoj. Njen heroj bila je Rosa Parks. Omiljena hrana bili su joj tacosi iz Dairy Queena, a voljela je čitati. Mislila sam da zvuči kao bistra djevojčica. I danas imam taj dokument - kaže Mona.

Njena mentorica odigrala je važnu ulogu na njenom putu.

Nakon što je Aurora razgovarala s Hamby o svom izazovnom djetinjstvu, Hamby je shvatila da je tinejdžerici potrebno više od akademske podrške. Prepoznala je i važnost pružanja ličnih iskustava. Shodno tome, mentorica joj je pomogla u svemu.

- Sve što me Mona naučila bilo je vrlo vrijedno, na isti način na koji je bilo vrlo vrijedno sve kroz što sam ja prošla prije Mone - rekla je djevojka.

U martu 2022. Hamby i njen suprug Randy pratili su Castner u obilasku kampusa na Harvardu, što je bio značajan faktor u učvršćivanju njene odluke da pohađa taj univerzitet.

- Nakon tog putovanja, vidjela sam kako se njena ljubav prema školi pojačala - rekla je Hamby.

Vrlo je važno da nikada ne zaboravimo da naša prošlost nikada ne definira našu budućnost, piše Bright Side.