navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Život

Neobična humana priča Amerikanke Casey: "Imam 30 godina i sina od 21 godinu"

Casey Douglas, koja na društvenim mrežama dijeli život svoje porodice pod imenom Fantastic Foster Teen, otkrila je kako je postala majka trojici tinejdžera, iako je i sama jako mlada.

Objavljeno: 07.04.2022. u 20:11
get url
text

- Šokirala sam sve oko sebe kad sam nekoliko godina nakon odluke da ne želim rađati počela usvajati tinejdžere - kaže.

Casey je 2019. godine usvojila prvog sina, ali, njeno putovanje prema tome je počelo kad je imala samo 25 godina i kad je zaključila da ne želi rađati. Nakon što su ona i njen muž poduzeli potrebne korake kako ne bi ostala trudna, naišli su na oštre kritike u svojoj crkvi i okolini.

- Nakon toga, kad smo rekli svojim prijateljima da namjeravamo usvajati samo tinejdžere, dočekalo nas je još mnoštvo zlobnih komentara - rekla je za Love What Matters.

Devet mjeseci kasnije, kada su Casey i njen suprug dobili dozvolu za usvajanje, upoznali su se sa svojim prvim usvojenim djetetom koje će kasnije postati njihov sin Randall.

- Konačno, došao je dan kad smo dobili dozvole za usvajanje. Kad se pojavila naša nova radnica iz socijalne službe, izašla je iz auta i rekla: "Znači, vi ste ljudi koji žele tinejdžere... jeste li ludi?" - ispričala je.

- Pa, tako nešto - odgovorila joj je Casey.

Ušla je i razgovarali su o nekoliko djece koja su bila dostupna za usvajanje.

- Kad se spremala otići, pitala je jesmo li otvoreni za usvajanje. Rekla sam joj da želimo nekome biti zauvijek porodica. Pa, zvali su me s vašeg prilaza gdje se nalazi 16-godišnji dečko kojem treba dom do večeras - rekla je.

- Ušao je kroz naša ulazna vrata sa svojim malim štapom za pecanje. Naše upoznavanje se nije odigralo u bolnici i uz puse i zagrljaje, već uz osmijeh i rukovanje - prepričala je.

Objasnila je i da je ništa nije moglo pripremiti na bol očajnog djeteta koje se pojavilo na njenom pragu.

- U toj sam sekundi znala da je moj, a ljubav koju sam gajila prema njemu bila je nevjerojatna. Bio je premalen za svojih 17 godina i došao je s dvije vrećice odjeće koje su bile poderane, prljave ili premale. Plakala sam dok sam praznila njegove torbe u mašinu za veš - prisjeća se.

Došao je kod njih nakon što ga je rođena majka napustila u bolnici bez imena i podataka u njegovom rodnom listu.

- Odrastao je uz svoju baku sve dok se nije razboljela kada je on imao 11 godina, a od tada je išao iz jednog udomiteljskog doma u drugi, nikad istinski ne iskusivši ljubav - ispričala je Casey iz Teksasa.

Odbili su ga svi koje je ikada upoznao i nije mislio da ćemo oni biti drugačiji...

- Nakon samo nekoliko mjeseci zajedničkog života, rekao im je: "Čekao sam cijeli svoj život da se neko prema meni ponaša onako kako se vi ponašate prema meni. Nikad prije nisam imao prave roditelje" - ispričala je. 

Molio ih je da mu dopuste da ostane s njima i nakon što je napunio 18 godina, jer je silno želio porodicu.

Nakon Randalla, koji sada ima 21 godinu, Casey i njen muž su usvojili još dvoje tinejdžera: Tima (18) i Damona (17). Par također živi s Phillipovim dvjema kćerima iz prethodne veze.