navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Washington

Kongresmen na glasanje došao sa bebom

Kod izbora predsjednika Zastupničkog doma, treće najvažnije figure u američkoj politici nakon predsjednika i potpredsjednika, demokratski kongresmen Jimmy Gomez pobrinuo se da ništa ne ometa njegove očinske dužnosti.

Objavljeno: 06.01.2023. u 16:12
get url
text
Kongresmen, beba
Kongresmen, beba

Tako je 3. januara u zgradu Capitola u Washingtonu stigao s četveromjesečnim sinom Hodgeom u nosiljci. Međutim, nije očekivao da će istim tempom nastaviti i narednih dana.

Rasprave su se nastavile sredinom drugog dana glasanja u srijedu, ali predsjednik nije izabran ni u šestom krugu, a Gomez iskustvo rada uz sinčića prenosi na Twitteru.

- Dva hranjenja na bočicu i nekoliko mijenjanja pelena na podu garderobe demokrata. Ovo glasanje za predsjedavajućeg traje vječno - napisao je.

Gomez je s teksaškim kongresnikom Joaquinom Castrom razmijenio nekoliko roditeljskih savjeta.

- Napravio sam to jer sam htio da Hodge bude sa mnom i htio sam ga pokazati. On je moj sin i ponosan sam na njega. Nadam se da neću biti zadnji koji nosi dijete u nosiljci dok glasa - izjavio je za Today.

Za njega je dovođenje sina na posao značilo i slanje poruke da su očevi i majke jednako odgovorni za brigu o svojoj djeci.