navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prisebna reakcija

Fudbalski sudija iz BiH spasio život humanitarcu iz Italije

Arnel Novalić, fudbalski sudija Premijer lige Bosne i Hercegovine, preksinoć je spasio život jednom humanitarcu iz Italije.

Objavljeno: 15.02.2020. u 15:10
get url
text

Edy Bonvini, predsjednik grupe Sorriso iz Italije, ovih dana boravi u službenoj posjeti MFS-EMMAUS-u, a za vrijeme odmora u jednoj slastičarni u jednom trenutku samo je pao i počeo se gušiti.

Prema izjavama svjedoka, Novalić je prisebnom reakcijom Bonvinija okrenuo na stranu i izvadio mu jezik, nakon čega je italijanski humanitarac počeo disati.

Oglasili su se i iz Udruženja MFS-EMMAUS, koji su na njegov zahtjev, na svom Facebook profilu objavili riječi zahvalnosti.

- Zahvaljujem doktoru Jasminu Banjiću i ostalom medicinskom osoblju MFS-EMMAUS-a, posebno direktoru Hamzaliji Okanoviću za pomoć koju ste mi pružili nakon mog zdravstvenog problema koji mi se desio. Hvala Samri Suljkanović i Arnelu Novaliću koji su mi prvi pritekli u pomoć i bez kojih ovo danas ne bih ni pisao - poručio je Edy Bonvini.
Iz MFS-EMMAUS zahvalili su Bonviniju na dosadašnjoj pomoći.

- Ostaj nam zdravo Edy i nastavi sa svojom misijom pomoći narodu BiH. Sve učinjeno protekle noći je naša ljudska obaveza prema svima. Zahvala za tvoj trud bit će vječna obaveza spominjanja u MFS-EMMAUS-u. Dobro se boljim vraća - poručili su iz ovog Udruženja.