navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dan zaljubljenih

Još niste smislili kako iznenaditi voljenu osobu: 15 originalnih načina da izjavite ljubav i oduševite partnera

Sutra je 14. februar, a ovaj datum obilježava se kao Dan zaljubljenih. Ako ste ga navikli obilježiti, i ako još niste pripremili poklon kojim ćete iznenaditi voljenu osobu, evo nekoliko ideja kako na originalan način izjaviti ljubav i oduševiti partnera:

Objavljeno: 13.02.2020. u 21:19
get url
text

Na komadiće papira napišite bilo koju vrstu poljubaca kojih se možete sjetiti. Primjera radi: strastveni, pusa u obraz, u vrat... Potom ubacite sve svoje "poljupce" i zamolite voljenu osobu da izvlači papiriće iz vrećice te joj poklonite vrstu poljupca koja je napisana na papiriću.

Na papir napišite sve razloge zašto volite svoju drugu polovinu i zašto ste zahvalni što je imate. Ne sumnjamo da će osoba koja primi taj popis biti dirnuta upravo zato što ćete je podsjetiti ko je ona i šta je učinila za vas tokom vašeg odnosa. Popis možete uokviriti te ga takvog pokloniti.

Iako zvuči otrcano, nikada nećete pogriješiti s romantičnom večerom. Ona ostaje u sjećanju jer smo sigurni da već dugo niste imali vremena samo za vas dvoje. Upalite svijeće u prostoru u kojem ćete provesti večer, pripremite za voljenu osobu večeru koja je samo vaših ruku djelo. Nakon večere, priuštite voljenoj osobi romantičnu masažu, a večer zaokružite opuštajućim filmom. Provest ćete nezaboravne trenutke.

Putne agencije i portali s grupnim popustima nude primamljive aranžmane po izuzetno povoljnim cijenama. Isplanirajte vlastiti bijeg od kolotečine na dva dana i posvetite se samo sebi i voljenoj osobi koja ne mora ni znati gdje ide. Jednostavno spakujete svoje i njegove/njene stvari i uživajte. Uvjereni smo da je to jedna od boljih investicija koju možete napraviti u vezi ili braku.

Ako je moguće, odvedite voljenu osobu na sastanak upravo na mjesto gdje ste se upoznali. To može biti kafić, restoran, klupica, klub ili bilo koje mjesto koje obilježava vaše početke veze. Prisjećajte se stvari iz prošlosti, kako ste se osjećali i šta ste prvo pomislili kada ste svoju polovinu upoznali. Vjerujte, smijeha, pa i suza radosnica sigurno neće izostati.

Napunite veliku kutiju balončićima i posebnim darovima za Dan zaljubljenih. Predlažemo: bokserice za njega i sexy spavaćicu za nju, mirisne svijeće, romantičan CD, kutiju najfinije čokolade…i uživajte u večeri.

Kreirajte intiman Dan zaljubljenih samo za vas dvoje, ako imate djecu, vjerujemo da može uskočiti nana/baka ili dadilja servis. Uživajte u planiranju jelovnika, kupovine namirnica i naravno zajedno pripremite večeru. Zajedničko kuhanje može biti seksi i pobuditi strasti uz laganu romantičnu muziku koja svira u pozadini dok je plesni podij samo vaš.

Za roditelje ideja kako da ovaj dan provedu sa svojom djecom. Pripremite jelo ili naručite pizzu jer svi volimo pizzu i napravite mali piknik u dnevnom boravku igrajući društvene igre. Djeca tako uče o pravim porodičnim vrijednostima u braku punom ljubavi, a najbolji primjer ste im upravo vi.

Odvedite voljenu osobu na mjesto za koje znate da ima veze sa njihovom strašću. To može biti kino, izložba fotografija ili slika, muzej, zanimljivo predavanje, klizanje, koncert omiljene grupe, duga šetnja, planinarenje...

Za one koji žele nešto drugačije, predlažemo da istražite kako druge kulture slave ljubav i primijenite je ove godine. Primjera radi, u Njemačkoj je obilježavanje Dana zaljubljenih počelo tek nakon Drugog svjetskog rata. Obilježavaju ga kao i većina – čestitkama i bombonjerama u obliku srca.

Ako ste već voljenoj osobi izrazili ljubav i želite je proširiti dalje, jer Dan zaljubljenih ipak slavi ljubav, možete je usmjeriti na prijateljstvo i dobra djela. Pa tako možete volontirati, poslati cvijeće ili bombonjeru nekome za koga znate da bi ga razveselilo i ugodno iznenadilo. S prijateljima na cesti možete dijeliti zagrljaje, poljupce u obraz i inspirativne poruke prolaznicima.

"Uradi sam-poklon" - ovisno o vašoj informatičkoj nadarenosti, izaberite njenu/njegovu najdražu pjesmu dok se u pozadini vrte vaše zajedničke fotografije. Izaberite one na koje je vaš partner zaboravio/la da postoje, izvucite najsimpatičnije, najsmješnije zajedničke fotografije.

Cvijeće - ako vaša polovina ne voli ruže, a rado biste joj poklonili nešto u obliku buketa, predlažemo drugačiji tip "buketa". Primjerena zamjena bi moglo biti minijaturno stablo koje može ukrasiti njegov ili njen dom ili radno mjesto. Ako je partner sladokusac, pošaljite buket u obliku jestivih kolača ili bonbona. U filmu "No strings attached" Ashton Kutcher poklanja Natalie Portman buket-mrkvi. Originalno, nema šta.

Zabava - zašto ne - provedite večer s prijateljima neovisno o tome jesu li u paru ili ne. Priredite tematsku večer, primjera radi - svi moraju nositi nešto crveno, pa organizirajte pravi show uz karaoke. Ko zna, možda se i nove ljubavi rode upravo na toj zabavi.

Bili u paru, braku, vezi, single ili kakav god je vaš ljubavni status u ovom trenutku, bitno je znati voljeti, davati ljubav, primati je i biti zahvalan na tome. Najljepši način da provedete sutrašnji dan jeste da svima koje istinski volite kažete iskreno i jednostavno – volim te.