navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ugodna kupovina

Znamo trikove uz koje ćete odabrati pravu nijansu tečnog pudera

Inspirisani izazovom s kojim se svi susrećemo pri kupovini makeup proizvoda, a najčešće prilikom odabira odgovarajuće nijanse tečnog pudera, donosimo vam nekoliko savjeta uz koje će vaša naredna kupovina biti uspješna. 

Objavljeno: 05.03.2024. u 22:11
get url
text

Prilikom svog narednog odlaska u drogeriju budite spremni izdvojiti vrijeme i posvetiti se kupovini. Planirajte testirati nekoliko različitih nijansi tečnog pudera te se u slučaju nedoumica posavjetuje sa savjetnicima drogerije u kojoj kupujete. 

Potrebno je razumjeti nomenklaturu koja se nalazi na čepovima tečnih pudera: cifra označava ton, a slovo podton svake nijanse. Upoznajte i svoj ten. Kakav je vaš ten? Je li njegov podton hladan, ružičast, topao ili zlatan. Sve ovo će olakšati odabir nijanse tečnog pudera. Vaš ten može biti kombinacija tamnog s hladnim podtonom ili svijetao s toplim podtonom.

Ton se odnosi na to koliko je koža svijetla ili tamna, te može biti promjenljiv ako je koža na primjer bila izložena suncu ili nekim drugim utjecajima. U okviru True Match asortimana možete pronaći nijanse od 1 (najsvjetlije) do 7 (najtamnije).

Podton kože nije promjenljiv bez obzira na to koliko nam je koža svjetla ili tamna. Može biti hladan (koža koja vuče na rozu boju), topao (koža koja vuče na žutu boju) ili neutralan (koža koja nema upadljive hladne ili tople podtonove).

U okviru True Match asortimana hladne nijanse su označene slovom C, tople slovom W, a neutralne slovom N.

Dakle, potrebno je da se posvetite i analizirate potrebe svog tena. Osim toga tip vaše kože (masna, suha, normalna) također se može odraziti na to kako će izgledati finalni rezulatat tečnog pudera na vašem licu.