navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prirodni pramenovi

Zaboravite na balayage, frizer slavnog modela otkriva tajne "osunčane" kose

Preplanulom puti i dugom, valovitom kosom, prošaranom pramenovima u nekoliko nijansi, od boje meda, pa sve do boje pšenice, brazilska manekenka Gisele Bündchen pravo je utjelovljenje sunca i mora, pa ususret ljetu mnoge žene pokušavaju kopirati njen izgled.

Objavljeno: 30.05.2022. u 14:01
get url
text

Lako je pomisliti da je boja njene kose plod svakodnevnog boravka na plaži, ali iza njenih "prirodno" posvijetljenih pramenova stoji trud i čarolija brazilskog hair stiliste i koloriste Bernarda Vasconcelosa, koji se također brine i za frizure nekih drugih slavnih osoba, uključujući Adrianu Limu i Alessandru Ambrosio.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Tajna je, kako je ispričao Vasconcelos za engleski Vogue, u personaliziranom farbanju kose.

- U Brazilu se prema svakom klijentu odnosimo individualno, zato tehnika farbanja izgleda tako prirodno. U mom salonu nikada nećete vidjeti da su žene isključivo plavuše ili isključivo brinete. Umjesto toga, vidjet ćete različite nijanse boja koje se prelijevaju na kosi jer to stvara efekt osunčane kose - prirodne, seksi i ležerne – kaže Vasconcelos.

Kako bi pramenovi izgledali što prirodnije, nijanse se biraju isključivo za vas.

Kolorist pojašnjava da boje moraju odgovarati vama - vašoj prirodnoj boji kose i boji tena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bernardo Vasconcelos (@bernardohairco)

 

To znači da ako dođete u Vasconcelosov BCO salon u Londonu i pokažete mu fotografiju žene u časopisu jer želite izgledati tačno tako, on vas glatko može odbiti.

Njegova tehnika farbanja uključuje nanošenje pramenova na kosu rukom, a veliki naglasak stavlja na korištenje što manje izbjeljivača i boje, farbajući samo one pramenove gdje je boja potrebna.

Jedno od ključnih područja - i tehnika vidljiva na Gisele - uključuje nanošenje svjetlijih pramenova uz lice, kako bi "privukli" sjaj na kožu.

Želite li imitirati look brazilske manekenke, u svom omiljenom frizerskom salonu zatražite super prirodnu, blistavo sjajnu i vrlo seksi frizuru koja izgleda kao da je dobijena bez puno truda.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bernardo Vasconcelos (@bernardohairco)

Vasconcelos preporučuje da zamolite svog frizera da vam radije napravi efekt osunčane kose umjesto da se odlučite za balayage.

Ono što je još odlično kod ovakvog farbanja je to da odgovara bilo kojoj teksturi kose i tonu kože - potrebno je samo odabrati prave nijanse pramenova.