navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Rad na sebi

Tri načina da trajno podignete samopouzdanje

Postoje stavke na kojim trebamo raditi kako bi se samouvjerenost zadržala u našem životu na kvalitetan način.

Objavljeno: 05.09.2023. u 17:59
get url
text

Rad na sebi

I kada kažemo da trebamo raditi na sebi, mislimo na doslovno sve. Krenimo od fizičke aktivnosti, mentalne i tjelesne higijene, pa sve do toga čime hranimo svoj um. Tretirajte sebe onako kako želite da se drugi ophode prema vama, a vi prema ljudima koje najviše volite.

Sve što želimo da bude uspješno iziskuje da mu posvetimo vrijeme i uložimo određeni trud, isti slučaj je i s nama. Rad na sebi podrazumijeva da ćete u svakom danu bar u jednom momentu donijeti odluku koja je za vaše dobro, iako biste radije birali nešto na što ste navikli. Analizirajte svoje postupke, misli i pristupite sebi na isti način na koji razgovarate s kćerkom ili najboljom prijateljicom.

Okruženje

Posmatrajte i pažljivo slušajte ljude oko sebe. Ne želimo vam reći da prekidate višegodišnja prijateljstva jer uz nekoga imate manjak samopouzdanja, ali razmislite o tome kako se osjećate u društvu. Na šta vas potiču ljudi kojim ste okruženi i kako se osjećate nakon zajednički provedenog vremena?

Stav prema životu

Ako ovaj dio ne pokušamo usavršiti, imamo problem i s malim, brzim savjetima. Koliko god da smo pod stresom, umorni i u okruženju koje nam se ne sviđa u tom momentu – ulovite neki trenutak za sebe koji će učiniti da se osjećate lijepo. Imajte na umu da niko nije 100 posto siguran u sebe u svakom trenutku i da se čak i najveće zvijezde suočavaju s anksioznošću, stidljivošću i odrazom u ogledalu.