navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Svečan, a poslovni izgled: Šta obući, koliko je taman, a kada je previše?

Bliže se praznici, i ako ste pozvani na party koji je i poslovnog karaktera, neophodno je da balansirate između svečanog i poslovnog, kako bi osigurali da vaš look prati zadani dress code, a da pri tome iskazuje vašu individualnost.

Objavljeno: 13.12.2023. u 18:45
get url
text

Kada već spominjemo kodeks odijevanja, važno je prije svega razmisliti o vrsti partyija i o mjestu na kojem se održava. Važno je znati zahtijeva li situacija formalan look, poluformalan ili business casual. 

Boje

Moć boja je velika i svakako treba iskoristiti tu prednost. Raskošne nijanse crvene boje i svi tonovi bijele, s lakoćom će i najjednostavniji look prenijeti u sferu svečanog odijevanja. Također, ne treba zanemariti ni snagu klasične crne, koja će vječno nositi epitete profinjena, svečana i misteriozna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Füsun Lindner (@fusunlindner)

Materijali

Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju su svakako materijali. Klasični i jednostavni modeli, izrađeni u sjajnom saten tkanju ili od tankog, poluprozirnog chiffona, dat će dozu elegancije vašem outfitu. Bilo da se radi o haljini ili klasičnoj košulji čija će prozirnost uz odijelo zadržati eleganciju, uz ovakve teksture materijala spremni ste za svečanu priliku. Želite li unikatan i upečatljiv look, začinite ga trendy srebrnim i zlatnim metalik efektima ili se "okupajte" šljokicama. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by inna fisun (@fisunka)

Modeli

Odijelo, "mala" crna haljina dužine do poda, slip haljina upotpunjena omiljenim blejzerom… Sve su to komadi s kojima ne možete pogriješiti. Ako svaki od ovih modela začinite detaljima poput cirkona, perja ili neke blagdanske nijanse, dobit ćete netipičan look koji se nalazi na idealnoj "zlatnoj" sredini između poslovnog i svečanog looka.