navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nova dimenzija lica

Slavna manekenka pokrenula trend u šminkanju: Naglašene i sjajne čeljusti

Nakon što je objavila nekoliko fotografija s prijateljičinog rođendana, slavni model Bella Hadid vjerovatno nije očekivala da će sjaj njene čeljusti zavladati TikTokom. Da, dobro ste pročitali.

Objavljeno: 04.02.2022. u 14:03
get url
text

Prošlo je svega dvije sedmice od fotografija do trenutka kada je jedna TikTok korisnica @rachelocoolmua rekreirala Bellin sjajni look kojim je privukla nevjerovatan broj ljudi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella (@bellahadid)

Iako zapravo nije poznato je li Bella doista nanosila iluminator i highlighter, ili je riječ o prirodnom sjaju, nije ni bitno jer takav look možete i vi postići vrlo jednostavno.

Postoji nekoliko načina – prvi je taj da jednostavno malo tekućeg iluminatora nanesete duž čeljusti lagano blendajući prstima, a drugi je da na prethodno iskonturiranu čeljust lagano nanesete highlihhter u prahu i dobit ćete prirodni sjaj koji i Bella tako dobro nosi.

Ono što svakako volimo u dobrom highlighteru su balans i dimenzija koju lice dobija nakon što mu dodate malo sjaja, a i sjetimo se – posljednjih nekoliko godina sjaj na koži samo je pozitivna stvar.

 

@rachelocoolmua #greenscreen GUYS HELP ME #highlight #jawline #bellahadid #makeuptutorial ♬ Lovefool - Best Love Songs