navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Sitni kolačići koji se ne peku: Lješnjak gnijezda sa nutellom

Ako želite nešto ukusno i slatko na brzinu onda napravite lješnjak gnijezda - sitne kolačiće koji se ne peku. 

Objavljeno: 20.12.2021. u 10:07
get url
text

Sastojci

150 g maslaca
100 g tamne čokolade
150 g šećera
250 g petit keksa, mljevenih
150 g prženih mljevenih lješnjaka
200 ml vode
150 g prženih sjeckanih lješnjaka za uvaljati gnijezda
200 g nutelle za punjenje

Priprema

Otopite vodu, šećer i maslac pa u otopljenu smjesu dodajte isjeckanu čokoladu. Kad se čokolada otopi maknite s vatre i u to umiješajte mljevene lješnjake i petit kekse.

Kad se smjesa potpuno ohladi oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku uvaljajte u sjeckane lješnjake pa u sredini napravite rupu drvenom kuhačom. Nutellu stavite u vrećicu i napunite svako "gnijezdo".

Stavite u frižider ili na hladno mjesto u kući prije posluživanja da se lješnjakova gnijezda stvrdnu.