navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Inspirativna jesen

Šal kao chic dodatak: Podiže kombinaciju na novi nivo

Modni dodaci poseban su dodatak stilu, posebnim će napraviti čak i najjednostavniji outfit. Od modela kroz godine se ističu karirani motivi, koji zapravo vuku korijene iz britanske, tačnije škotske kulture.

Objavljeno: 30.10.2023. u 11:38
get url
text

Kod njih klanovi i porodice imaju svaki svoj motiv, odnosno kombinaciju tonova na kariranom motivu, a svijet mode preuzima njihove ideje. Za popularnost je zaslužna i britanska modna kuća Burberry, koja je ovaj uzorak dovela do svjetske popularnosti.

Nekada je taj karirani motiv imao više klasičnu, poslovnu modnu ulogu, a sada je divan i na traperice, malo se opustio. Stilisti širom svijeta predlažu ga kao dio lijepe igre motiva i modnih elemenata, raznim vezanjima i omatanjima. Nerijetko nas šalovi podsjećaju na dekicu, veće dimenzije daju više mogućnosti stiliziranja.

Uz karirane, često nosimo jednobojne, lako ih je nositi, super su na neke neutralne kombinacije. Za one koji žele atraktivne boje, tu su snažne crvena i njoj komplementarna zelena. Rasplesane resice pojačat će dojam, šal dobiva glavnu ulogu u kombinaciji. Osim omotanog, šal je fora nositi i na način da ležerno pada oko ramena, čak i u prostoru, više kao estetski element.

Ekstremni šalovi su super način kako razigrati zimsku garderobu, naročito ako ste ljubiteljica monohromatskih outfita. Bijeloj će i crnoj odjeći dobro doći pokoja boja, u danima kad je potreban neki koloristički "boost".

Praktičarke su ovih dana u potrazi za kompletima - šal, rukavice i kape dolaze u lijepim kolorističkim kombinacijama tonova. Pasteli su ovdje poželjni, a plava nas podsjeća na neodoljiv motiv vedrog neba. 

Kolekcije inspirirane etno stilovima donose nam vesele primjerke s raznim aplikacijama i ukrasima, vole ih uglavnom ljubiteljice hipi ili boho scene. Ove su kreacije nerijetko lepršave, donose nam vedrinu u jesensku garderobu.