navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Priuštite sebi predah

Pet omiljenih destinacija poznatih za odmor u proljeće

Užurbana i iscrpna svakodnevnica tjera nas na traganje za destinacijom iz snova za proljetni odmor koji će nas povratiti u život.

Objavljeno: 29.03.2022. u 14:53
get url
text

S obzirom na to da smo sunce dočekali sa velikom radošću, danas maštamo o lokacijama na kojima ono preovladava.

Ukoliko su vam baterije već pri kraju i vrijeme vam je da prikupite novu energiju za nove pobjede, obratite pažnju u nastavku na destinacije na kojima ljetuju poznati.

Mykonos, Grčka

 

Nije tajna da Grčka ostrva posljednjih godinja privlače pažnju poznatih ličnosti iz cijelog svijeta. Među omiljenim destinacijama je svakako Mykonos koji je dugo bio za mnoge izbor broj jedan zbog grčke hrane, plavog mora, bijelih kuća i kamenih puteva.

Već nekoliko sezona važi za mjesto koje je mnogima na prvoj listi, a poznate ličnosti iz cijelog svijeta ga vole i iz razloga što je jedna od odličnih lokacija za iznajmljivanje jahte i plovidbu do pustih plaža koje nude punu privatnost.

Amalfi, Italija

 

Nismo sigurni ko drugi može bolje dokazati da je jug Italije pun pogodak za odmor, od same Kourtney Kardashian.

Već godinama preferira prelijepe plaže sa bistrom plavom vodom i pastu za večeru.

Ako pitate Kourtney Kardashian, od obale Amalfija do Sardinije, nemoguće je pogriješiti sa izborom plaža u Italiji ukoliko ste planirali prolejetni odmor.

Tulum, Meksiko

 

Još jedan favorit slavnih je Meksiko. Poznat po malim zalivima, visokim temperaturama i hladnom vodom - Tulum je ono što svi priželjkujemo čim osjetimo prve zrake sunca na koži. To je idealno mjesto za ronjenje i ispijanje omiljenog koktela uz božanstvene zalaske sunca.

Moderna arhitektura, ali sa nezabilaznom dozom tradicionalizma jedna je od stvari koja oduševljava turiste iz svih krajeva svijeta.

Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

 

Dubai i Abu Dhabi idu ruku pod ruku za jedinstveno iskustvo proljetnog odmora. Neboderi, pješčane plaže i pustinje omogućavaju odličnu kombinaciju urbanog života i života na plaži.
Abu Dhabi stoji na raskršću: on je odjeven modernošću, dok istovremeno žustro štiti svoje beduinske tradicije prošlosti. Abu Dhabi je izašao iz sjene obližnjeg Dubaija, kao destinacija za ljubitelje umjetnosti, zabave i luksuznih hotela.

Maldivi

 

Još jedno mjesto koje rado posjećuju slavni u proljeće su Maldivi. Da su Maldivi sinonim za raj na zemlji složili su se i Justin i njegova izabranica Hailey Bieber koji su pokazali svoj luksuzni odmor na Instagramu.

Pored luksuznih hotela i božanstvenih plaža, ukoliko ste ljubitelji aktivnog odmora možete istražiti malo dalje od svog risorta i uvidjeti skromne kuće u veselim bojama i svakodnevni život lokalaca koji izgleda kao da na ovom ostrvu tehnologija nije uzela maha.