navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vikinzi

Otkriveno kroz šta je glumac prošao da bi igrao princa ratnika u filmu

Oni koji su imali prilike vidjeti samo trailer, vrlo dobro znaju da su glumci u novom filmu "The Northman" Roberta Eggera prolazili kroz pakao kako bi došli do savršenih tijela koje imaju u ovoj vikinškoj priči. Svi glumci imaju vlastite anegdote o brutalnom snimanju, ali najteže je bilo glavnom glumcu Alexanderu Skarsgardu.

Objavljeno: 26.04.2022. u 19:52
get url
text

Glumac je dugo sanjao o tome da se pojavi u filmu o Vikinzima i nije mogao propustiti priliku da savršeno utjelovi princa ratnika Amletha. No jasno je da nije bilo jednostavno doći do figure koju ima u filmu. Zatoje angažirao poznatog trenera Magnusa Lygdbacka, koji je za Variety opisao kroz kakve je muke glumac morao prolaziti.

Kako bi izgradio mišiće, Skarsgard je dnevno morao unositi 3700 kalorija, što je značilo da mora jesti svaka dva do tri sata kako bi održao metabolizam. Lygdback kaže da je plan uključivao 20 obroka svaka četiri dana, od čega ih se 17 sastojalo od proteina (najčešće ribe), povrća i kompleksnih ugljikohidrata i masnoća. Ostala tri obroka bila su tzv. cheat mealovi, u sklopu kojih bi glumac mogao utažiti neke svoje ne tako zdrave apetite.

Iako su treninzi bili izuzetno naporni, Lygdback otkriva da to ne znači da je glumac cijele dane provodio u teretani. Naglasak je prebačen na efikasnost, a ne kvantitet.

- U intervjuima često čitate o glumcima koji pričaju kako su trenirali više sati svaki dan. To nije nužno istina. Možda su se muvali četiri sata na dan, ali koliko je toga otpadalo na trening? Nikada svoje klijente ne treniram duže od sata jer ono što se ne dogodi u prvih sat, neće se dogoditi u drugom satu. Sve nakon prvog sata je samo iscrpljivanje tijela. Zato, sat dnevno, šest dana sedmično. Ili pet dana kada snimaju - rekao je trener.