navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Angelina Jolie slavi

Ostvarila se kao majka, osvojila najveće filmske nagrade, zavela najprivlačnije muškarce

Jedna od najpoznatijih i najljepših glumica svih vremena, Angelina Jolie, danas slavi 45. rođendan. Angelina je pošla stopama svojih roditelja, koji su bili poznati filmski glumci, i nakon završenog Lee Strasberg Theater Instituta u New Yorku, debitirala je na filmu 1982. u malo zapaženom filmu "Lookin to Get Out".

Objavljeno: 04.06.2020. u 16:50
get url
text

Iako je za ulogu u filmu “George Wallace” (1997.) dobila Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu, a za ulogu divlje i lijepe manekenke Gie Carang u filmu "Gia" iz 1998, i Zlatni globus za najbolju žensku glavnu ulogu, film s kojim se zaista probila u prvu ligu holivudskih glumica bio je “Kontrolori leta”, 1999. godine.

Na setu tog filma ludo se zaljubila u kolegu Billyja Boba Thorntona s kojim se kasnije i vjenčala, što je njoj bio drugi, a njemu peti brak.

Iako je njihova ljubav bila intenzivna, nije dugo potrajala. On ju je odlučio ostaviti nakon što je Angelina usvojila dječaka iz Kambodže, Maddoxa.

Šira javnost zapazila ju je kad se 1998. pojavila u spotu Rolling Stonesa za pjesmu "Anybody Seen My Beby".

Godine 2001. Jolie je proglašena UN-ovom ambasadoricom dobre volje, pa je često obilazila izbjegličke kampove u kriznim i ratom opustošenim područjima Kamodže, Pakistana, Tanzanije i Sierra Leonea.

Početak 21. stoljeća obilježili su veliki uspjesi u Angelininoj karijeri, pa je tako zaigrala u spektaklima "Nestali u 60 sekundi" (2000.), "Lara Croft: Tomb Rider" (2001.) i "Tomb Rider: Kolijevka života" (2003.), potom "Aleksandar Veliki" (2004.), a nakon toga i "Gospodin i gospođa Smith" (2005.), "Salt" (2010.) te "Changeling", filmu Clinta Eastwooda za kojeg je nagrađena i Oscarom za najbolju glavnu glumicu.

Na setu "Gospodina i gospođe Smith" upoznala je Brada Pitta za kojeg se kasnije udala i sa kojim je dobila troje biološke djece (Shiloh, Knox i Viviennne).

Nažalost, ni taj brak nije potrajao, a par se razišao kad se Pitt, navodno, fizički sukobio sa usvojenim sinom Maddoxom.

Osim njega i troje biološke djece, Angelina i Brad odgajali su još dvoje usvojene djece, Zaharu i Paxa.

Angelina Jolie uvijek je imala imidž divlje djevojke koja voli tetovaže i noževe, ali taj imidž kasnije je zamijenjen onim brižne majke, UN-ove ambasadorice i hvaljene rediteljice filmova.

Njen prvi rediteljski poduhvat bio je film "U zemlji krvi i meda", snimljen 2012. godine koji govori o ratu u našoj zemlji.