navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šminkerica poznatih

Nermina Ibrulj otkrila kako čistiti i hidrirati lice, šta od šminke nanositi tokom vrućina

Želite izgledati lijepo i tokom velikih vrućina, ali ne znate kako se šminkati i održati makeup besprijekornim tokom cijelog dana?!

Objavljeno: 28.06.2022. u 21:19
get url
text

U pomoć sa savjetima priskače Nermina Ibrulj, jedna od naših najpoznatijih šminkerica, kroz čiji su salon za uljepšavanje do sada prošle mnoge poznate ličnosti poput supruga bh. političara, Dine Merlina, Harija Mata Harija, Amela Ćurića, makedonska pjevačica Kaliopi...

Prvo i najvažnije je i tokom ljetnih mjeseci redovno čistiti kožu lica. Rutinu čišćenja treba provoditi ujutro ili uvečer najbolje preparatom na bazi aloe vere ili hidratantnim sredstvom za umivanje lica.

Druga vrlo važna stvar, prema riječima naše sagovornice, je dobro hidrirati lice hidratantnom kremom koja odgovara tipu kože.

- Puder nikako ne treba koristiti tokom ljeta, a odlična zamjena, naročito ako imate problematičnu kožu, mogu biti BB za suhu ili CC krema za mješovitu i masnu kožu. Akne i kapilare najbolje će prikriti korektor, ali ga treba nanositi ciljano. Ništa što je praškasto u ovo vrijeme ne ostaje na licu, pa treba izbjegavati takvu vrstu šminke, poput praškastih rumenila. No bez rumenila ne možete vani, jer ćete izgledati blijedo, pa ako nemate kremasto, može poslužiti i ruž za usne kojeg ćete, ali u vrlo maloj količini, nanijeti na jagodice i prstima razmazati - objašnjava Ibrulj.

Tokom ljeta najbolje je, kaže, koristiti vodootpornu maskaru i trajni ruž za usne.

- Ako pod svaku cijenu na kapke želite nanijeti sjenu, prije toga nanesite prajmer i to je to. Dakle, preporuka tokom dana je samo BB krema, vodootporna maskara i trajni ruž. Puder može, ali nakon 20 sati. Vrlo je važno da tokom ljeta ništa ne fiksirate, jer je najbolje pustiti kožu da diše. U suprotnom, pore će se otvoriti i lučiti masnoće, a to baš i ne izgleda lijepo na licu - preporučila je Ibrulj.