navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beauty rituali

Naša poznata makeup umjetnica otkrila kako se našminkati za najluđu noć

Nije rijedak slučaj da mnogi do zadnjeg ne znaju gdje će za Novu godinu, no jedno je sigurno - svaka žena u najluđoj noći želi izgledati posebno, ljepše i svečanije.Tome će naravno, osim odjeće i frizure, doprinijeti i šminka.

Objavljeno: 31.12.2022. u 11:08
get url
text

Kako se našminkati za novogodišnju zabavu, pitali smo Nerminu Ibrulj, jednu od najuspješnijih makeup umjetnica u našoj zemlji, kojoj su se do sada povjerile mnoge poznate ličnosti iz BiH, regije i svijeta.

Nermina Ibrulj

Na početku razgovora otkriva nam da ovih dana baš ima posla, a najviše je dama koje su u našu zemlju došle proslaviti novogodišnje praznike.

- Za početak bih rekla da šminka najbolje stoji na njegovanoj koži, a da bi lice bilo takvo, o njemu, kao i o cijelom tijelu, treba brinuti tokom cijele godine. Zdrava prehrana, redovno čišćenje i njega adekvatnim preparatima, koji su namijenjeni tipu kože, rezultirat će tim da koža izgleda zdravo, zategnuto, glatko i sjajno - kaže Ibrulj.

Dodaje kako je u novogodišnjoj noći dozvoljeno sve, te da, barem kada je riječ o šminkanju, svaka dama treba biti ono što želi.

- Retro, arabik, beuaty..., više ili manje šminke, sve je dozvoljeno u toj noći. Naravno, da dame uvijek biraju šminku koja će se uklopiti sa odjećom i frizurom, ali i mjestom gdje se odlazi na zabavu. Ja za Novu godinu u svom salonu na pult izvadim sve boje i šljokice koje imam, a onda moje klijentice biraju koje će, napravimo čaroliju na licu. Jedino što pravim mjeru sa umjetnim trepavicama, jer niko ne želi izgledati kao transvestit - dodaje Ibrulj.

A da bi šminka što duže trajala i da se ne bi razlila po licu, Nermina savjetuje da se bira kvalitetnija kozmetika.

- Kvalitetnija šminka traje duže na licu, a svaki brand ima i svoj fiksator, koji se stavlja kao završni touch. Tada će šminka, i pored toga što ćete plesati, pjevati, ludirati se, sigurno ostati na svom mjestu dugo – kazala je Ibrulj.