navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljubiteljica životinja

Mislila da spašava ježa, ali onda je saznala neugodnu istinu

AUTOR: Autor:Faktor/Mirror
Objavljeno: 01.04.2024. u 19:28
get url
text
Uvjerena da je mladunče jež, pažljivo ga je podigla i odnijela kući. Tamo se pokušala pobrinuti za ježa. Stavila ga je u kartonsku kutiju obloženu novinskim papirom i odložila činiju sa hranom. Kako ujutro još nije davao znakove života, zabrinuta žena ga je odvela u bolnicu za divlje životinje na pregled kod veterinara.
- To je bio prvi prijem tog dana. Došla je žena sa kartonskom kutijom ispod ruke i rekla da je u njoj jež kojeg je našla na trotoaru prije neki dan na hladnoći. Ispričala je i da je cijelu noć pokušavala "malog sisara" namamiti na hranu, ali bezuspješno -  ispričala je menadžerica bolnice Janet Kotze za britanski Mirror.
Jenet koja je zabrinuta zbog toga što ježevi obično nisu vani tokom dana, uzela je kutiju i odnijela je u ordinaciju. Ali kada je tamo otvorila, bila je zapanjena.
- Otvorila sam kutiju i nisam mogla vjerovati svojim očima. Prvo sam pomislia: Ovo definitivno nije jež, možda neko drugo pahuljasto stvorenje. Tada sam shvatila da ne daje znake života i uzela sam ga u ruke. U tom trenutku sam po težini znala da to nije jež, a istovremeno da nije životinja. Vratila sam ga u kutiju, izašla napolje i rekla ženi: Ovo je zapravo kafe od kape - dodala je menadžerica klinike.
- Gospođa se jako postidila i rekla: Vi se šalite. Onda je uzela kutiju i brzo otišla - otkrila je veterinarka, koja nije saznala ime zabrinute ljubiteljice životinja.
Dodala je i "zlatno pravilo" za sve ostale nadobudne spasioce životinja:
- Ježevi ne bi trebali biti vani tokom dana, posebno mali. Gospođa je uradila sasvim pravu stvar – samo što nije bio jež. Ako se nađu na otvorenom tokom dana, nešto definitivno nije u redu, jer jež je noćna životinja i danju spava. U tom slučaju ih treba odvesti veterinaru - naglasila je. 
POVEZANO