navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zaboravite na frizera

Lako se održavaju: Shadow light pramenovi pristaju i plavušama i brinetama

Shadow light pramenovi idealan su izbor za one koji ne vole da svaki mjesec idu kod frizera, jer sa ovom frizurom ne morate se mjesecima farbati.

Objavljeno: 18.11.2022. u 10:25
get url
text

Nekada je dovoljna mala promjena da dobijete potpuno nov izgled. Međutim, ukoliko niste neko ko voli ekstremne cut-ove ili drastične promjene same boje, pramenovi su idealno rješenje, a ove jeseni jedni od najtraženijih su shadow lights.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cihangir Arıcı (@cihangirofficiall34)

Idealni su za sve boje kose, jer nije riječ toliko o samoj nijansi, koliko o tehnici kojom kosa dobija "dubinu", volumen, a opet lice se uokviruje na najljepši način i vraća mu se mladolikost.

Posebna prednost je to što ste sa ovim tipom pramenova mirni barem nekoliko mjeseci kada je riječ o posjeti frizeru, jer ne zahtijevaju često farbanje i "popravke".

No o čemu je tačno riječ?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erhan Çelik (@erhanncelik5)



Shadow lights je tehnika kojom se kosa posvjetljuje u nekoliko nijansi, kao da ste "uhvatili Sunce", a potom tonira, dok su pramenovi različitih debljina i postavljeni nešto niže nego što je to riječ kod klasičnih - slično kao kod balajaža.

Korijen ostaje taman čime se "sjenči" frizura i naglašavaju krajevi, a ne nužno korijen kose. Također, pramenovi su nešto viši u prednjem dijelu lica kako bi dale više "svjetla" i naglasili jagodice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cihangir Arıcı (@cihangirofficiall34)

Ova tehnika može se kombinirati i sa pomenutim balajažom ali i sa baby lights, koji su veoma bili popularni tokom ljeta. Krajnji rezultat je prirodni, a opet osvježeni izgled, te ne čudi što je ovakav način nijansiranja među popularnijim ove jeseni, a u nastavku pogledajte još neke primjere ovakvog nijansiranja.