navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uspjeh bh. brenda

Kreacije Kaftan Studija osvanule u prestižnim modnim magazinima "Harper's Bazaar" i "Elle"

Još jedan uspjeh ostvario je bosanskohercegovački modni brenda Kaftan Studio, iza kojeg stoje dizajnerice Nermina Hodžić i Ermina Hodžić-Adilović.

Objavljeno: 12.03.2021. u 09:02
get url
text

Naime, u posljednjim izdanjima prestižnih magazina "Harper's Baazar" i "Elle" osvanule su kreacije dizajnerskog dua Kaftan Studija.

Prema riječima dizajnerica, u pitanju su kreacije iz njihove kolekcije koja je dio stalne postavke i koje su omiljene kod svjetskih stilista.

- Mi kao dizajneri iz Bosne i Hercegovine radimo svoj posao najbolje što umijemo i trudimo se da ponudimo naše dizajnerske vizije, ali u konačnici ne odlučujemo niti možemo utjecati na stiliste i njihove vizije kada se snimaju editorijali ili kada se bira naš dizajn za crvene tepihe širom svijeta, bilo da se radi o dodjeli Oscara, Golden Globes, Emmy i sličnim događajima. Tu je jedino važan dizajn – kaže Ermina Hodžić-Adilović.

{$galerijaFotografija}

Prema njenim riječima kreacije Kaftan Studija do sada su objavljene u svim relevantnim modnim magazinima u svijetu.

- Ponosno ističemo etiketu Made in BiH. Naše kreacije do sada su bile u Lofficiel, Harpers Baazar, Elle, Vogue, Desnudo... i mnogim drugim magazinima. Smatramo da naša država ima fantastičan potencijal kada su u pitanju kreativne snage i umjetnici. Umjetnici i kulturni djelatnici iz BiH najbolji su promotori naše države i vrijeme je da se taj potencijal prepozna kao izuzetno važan faktor i podrži na adekvatan način na državnom nivou – ističe Hodžić-Adilović.

Brojni su planovci i za budućnost, samo da se, kako kažu dizajnerice, smiri situacija sa pandemijom.

- S obzirom na trenutnu situaciju u BiH i svijetu najvažnije nam je zdravlje nas, naših bližnjih, uposlenika i prijatelja. Nadamo se da će uskoro doći do imunizacije jer u protivnom ne možemo ništa konkretno planirati i to je neoboriva činjenica. Već smo pripremili novu kolekciju koja je snimljena. Okupili smo fantastičan tim profesionalaca iz BiH i radujemo se prezentaciji – navela je Hodžić-Adilović.

moda10.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow