navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Iftar

Krajiška kvrguša po receptu Feride Dizdarević

Za večerašnji iftar predlažemo da pripremite krajišku kvrgušu po receptu čitateljice Feride Dizdarević iz Linza u Austriji. 

Objavljeno: 18.04.2023. u 15:50
get url
text

Potrebni sastojci: komadi pilećeg mesa, začini po želji - so, biber, vegeta.

Potrebni sastojci za tijesto: brašno, dva jaja, so, malo tečne pavlake.

Preliv: istopljeni maslac, pavlaka.

Postupak pripreme:

 

Meso isjeći na manje komade, oprati i začiniti po želji.

Za tijesto brašno, jaje, so i malo tečne pavlake sastaviti u dubljoj posudi, pa zamijesiti vodom tako da tijesto bude baš mehko.

Tijesto potom istresti u uljem podmazanu tepsiju, poredati meso i jelo staviti u zagrijanu rernu da se peče. Peći dok ne porumeni.

Pečenu kvrgušu zaliti istopljenim maslacem kojem ste dodali malo pavlake.

Zalivenu kvrgušu prekriti folijom i ostaviti pet minuta da stoji, a potom poslužiti uz sezonsku salatu.