navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nakon otkazivanja

Koncert Whitesnakea: Kada će biti vraćene pare za kupljene karte , Delić kaže da Vlada KS nije imala troškova

Informacija da je grupa "Whitesnake" otkazala ostatak svoje evropske turneje zbog zdravstvenog stanja lidera grupe Davida Coverdalea, rastužila je ljubitelje muzike u Bosni i Hercegovini, a posebno u Sarajevu, gdje su trebali nastupiti 19. jula.

Objavljeno: 02.07.2022. u 11:39
get url
text

Za koncert je vladao veliki interes, tako da su mnogi već prije nekoliko mjeseci kupili ulaznice. Na koji način će njima biti vraćen novac, organizatori još nisu pojasnili.
Pokušali smo ovu informaciju dobiti i preko platforme kupikartu.ba, preko koje se prodaju ulaznice, ali niko od nadležnih nije odgovorio na naše pozive na fiksne i mobilne telefone.

Na njihovoj stranici još nije objavljena informacija da je koncert otkazan, ali sigurno da čekaju instrukcije od ogranizatora iz Skoplja na koji način i kada će novac biti vraćen ljudima koji su kupili karte.

Vlada Kantona Sarajevo prije 15-tak dana saopćila je da je podržala sarajevske koncerte "Whitesnakea" i "Stinga" i pokrila je dio troškova za ove muzičke događaje.
Ministar Adnan Delić naveo je da će Vlada Kantona Sarajevo pokriti troškove izdavanja dvorana Zetra i Skenderija za potrebe održavanja ovih koncerata.

- Nemamo zvanične potvrde o otkazivanju koncerta. Pročitao sam informaciju u medijima i na zvaničnoj stranici "Whitesnakea". Mi smo se obavezali platiti troškove dvorane, ali troškovi nastanu tek nakon što se koncert održi. Mi nismo imali nikakve troškove – kaže za Faktor ministar Adnan Delić.

U poslijepodnevimm satima oglasila se Avalon produkcija, koja stoji iza tri otkazana koncerta izrazila je žaljenje zbog otkazivanja ovog muzičkog spektakla te najavila povrat novca od kupljenih ulaznica svim fanovima.

- Za sada nemamo nikakve informacije o tome hoće li biti naknadnih termina za otkazane koncerte, a svi fanovi koji su kupili ulaznice za sarajevski koncert moći će da izvrše povrat novca na svim prodajnim mjestima "kupikartu.ba" od utorka, 12. jula 2022. godine.