navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svi vole džins

Kako su farmerice nosile poznate dame: Od Lady Di do Grace Kelly

Farmerice, iako po mnogima jedan od bazičnih komada odjeće, neizostavan su i jedan od najbitnijih odjevnih predmeta u garderoberu mnogih dama.

Objavljeno: 31.03.2020. u 07:56
get url
text

O svestranosti i kultnom statusu farmerica govori podatak da još od kada su se prvi put pojavile, davne 1871. godine, postale su sastavni dio apsolutno svakog stajlinga i modnog stila.

Veliku popularnost uživale su i među poznatim damama, a čak i pripadnice kraljevskih dvorova su ih naprosto obožavale. Upravo one su na različitim javnim pojavljivanjima i događajima pokazale da jednostavan par farmerica može biti najbolji prijatelj na putovanjima, ali i sastavni dio elegantnog stajlinga i mnoštva drugih sličnih primjera. Zato nije iznenađujuće što su farmerice omiljeni odjevni komad već stoljećima.

Lady Diana, princeza od Welsa, bila je modna ikona svog doba, a svoj predivan izgled često je isticala tako što je kombinirala farmerice uz kaubojske čizme, blejzer i kačket. Također, često je uz farmerice oblačila i teksas košulju, što je itekako efektan spoj.

Grace Kelly, princeza od Monaca i jedna od najvoljenijih glumica, oduvijek je odisala elegancijom, a ostajala je dosljedna svom damskom stilu čak i kada su farmerice bile njen modni izbor.

Marilyn Monroe, seks ikona Holivuda i jedna od najpoznatijih glumica svih vremena, nosila je farmerice na vrlo klasičan način uz bijelu košulju ili majicu i cipele. I Nicole Kidman je u prošlosti često nosila ovu jednostavnu kombinaciju farmerica i bijele bluze, koja je, priznaćete, trik savršenog stajlinga.

Kraljica popa Madonna jako voli džins i često ga nosi. Zapravo, tokom javnih pojavljivanja toliko često je u farmericama da se stječe utisak da je njen skoro svaki stajling potpuno u džinsu.

Među fanovima džinsa je i Jennifer Aniston, koja je 90-tih godina uz farmerice nosila prozirnu košulju, baguette torbu i sandale na platformu, stil koji je, čini se, i danas često prisutan na ulicama.