navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nezaboravno putovanje

Još ćete sačekati, ali vrijedi planirati: Deset destinacija na koja možete pobjeći nakon karantina

Dok čekamo da prođe pandemija ne možemo, a da ne sanjamo o destinacijama za odmor. Iako ćemo još sačekati kako bismo putovali van granica naše zemlje, znamo da će bijeg na daleke lokacije biti luksuz za uživanje kada jednom dođe vrijeme za to.

Objavljeno: 30.04.2020. u 12:28
get url
text

Da bismo vam pomogli da napravite plan za svoje prvo putovanje koje ćete pamtiti zauvijek, donosimo listu nevjerovatnih mjesta, a sastavio ih je harpersbazaar.com.

Maldivi

Svi od Serene Williams do Sophie Turner ljetovali su na Maldivima i postoji razlog zašto su oni klasični raj. Od zabačene ljepote koju zaljubljeni parovi i mladenci traže, do mehkog pijeska i hotela sa pet zvjezdica bez premca, omogućit će vam da se nikada ne umorite od bijega na ovo idilično mjesto.

Finska Laponia

Mnogi stručnjaci vjeruju da ćemo se jednom, kada izađemo iz izolacije, odlučiti za destinacije koja nam omogućavaju društvenu distance. Finska Laponia nudi pravu količinu osamljenosti i zimske odmore prepune snježnih avantura. Sa svojim veličanstvenim jezerima, blagim planinskim vrhovima i epskim šumama, ovo je mjesto gdje možete uroniti u prirodu i brinuti o svom mentalnom zdravlju.

Jamajka

Budući da će novi Bond film „No Time To Die“ biti objavljen u novembru, sva pažnja će biti usmjerena na Jamajku nakon što je karipsko ostrvo potvrđeno kao jedno od lokacija za snimanje. Film odvodi Agenta 007 u Port Antonio na severnoj obali, gdje će se sasvim sigurno uputiti i brojni fanovi čuvenog loka, a prijedlog je da ako odete tamo, doživite razne dijelove ostrva, uključujući Blue Mountains, splavarenje Rio Grande i Floyd's Pelican Bar.

Zermatt

Volite li uživati u zimskim sportovima, Zermatt je pravo mjesto za to. Švicarsko skijalište bez automobila nudi skijanje u Alpama, zajedno sa vrhunskom apres-ski scenom. Zermatt nudi sav luksuz i nevjerovatna iskustva koja ćete tamo doživjeti.

Baja California

Costa Palmas je skriveni dragulj Mexica, pogodan za dobrostojeće osobe. Tamo ćete pronaći kilometre zlatnih plaža, rijetko dotaknute planinske staze i nevjerovatna mjesta za plivanje sa slatkom vodom.

Cotswolds

Popularan u Engleskoj, ali i među turistima iz cijelog svijeta, Cotswolds je poznat po svojim brežuljcima, uspavanim selima I tipično engleskom načinu života. Veličanstven krajolik, predivne stare kuće i imanja, kameni zidovi, crkve, polja i čudesni vrtovi samo su dio onoga što vas ovdje očekuje. Čitav region oslikava neprevaziđen šarm stare Engleske.

Orlando

Mnogi portal, specijalizirani za putovanja, donose informaciju da će Orlando tokom 2021. godine biti najtraženija destinacija za ljetovanje od kada je Velika Britanija krenula u karantin 24. marta. S blagim temperaturama, prostranim trgovačkim centrima i tematskim parkovima svjetske klase, Orlando ima mnogo toga da ponudi putnicima, posebno ako putujete kao porodica ili grupa prijatelja.

Cape Town

Najbolje vrijeme za posjetu Cape Townu je tokom zime, kada je toplo, sunčano vrijeme na vrhuncu i grad obiluje lokalnim stanovnicima koji uživaju u festivalima, pijacama sa uličnom hranom i živahnim barovima. Široki otvoreni prostori i bogata priroda Cape Towna, u kombinaciji sa toplim ljudima, nude savršen lijek za „ponovno divljanje“ i povratak prirodi.

Grčka ostrva

Dok su Italiju i Španiju teško pogodile pandemije, Grčka je zabilježila manji broj smrtnih slučajeva. Njena ostrva mogla bi se otvoriti za posjetioce ranije nego druge popularne destinacije. Ostrvske zajednice se također u velikoj mjeri oslanjaju na turizam, pa ako želite osjetiti njihovu ljepotu, razmotrite da tamo provedete odmor nakon karantina.

New South Wales

Odmičući se od svog živopisnog grada Sidneya, Australija ima mnogo toga da ponudi dalje od svojih gužvi. Krenite prema Plavim planinama, gdje možete uživati u miru i tišini. Tamo ćete se diviti senzacionalnim pogledima na duboka korita doline, koja su se formirala milionima godina.