navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modni dizajner

Huso Čobić iz Tuzle svojim haljinama oduševljava poznate dame iz regije

Malo je poznatih dama iz regije koje nisu čule za Husu Čobića iz Tuzle.

Objavljeno: 20.06.2023. u 07:50
get url
text

Ovaj 36-godišnji modni dizajner, koji godinama živi na relaciji Tuzla - Beograd, svojim glamuroznim kreacijama večernjih toaleta oduševljava uglavnom pjevačice sa naših prostora.

Sve je, kaže, počelo još dok je bio tinejdžer. Iako je otac, po zanimanju profesor klavira i harmonike, htio da Huso krene njegovim stopama i upiše muzičku školu, on se ipak odlučio za dizajn.

 

Kaže kako je već sa 17 godina imao svoju prvu modnu reviju u Tuzli.

- Sjećam se da sam pozvao  čelne ljude svih fashion weekova na reviju i od tada su krenule ponude. Ono što radim privuklo je i jednu agenciju iz Švedske. Ponudili su mi da samo oblačim njihovu miss. Takmičenje je bilo u Parizu, pristao sam ništa ne očekujući, ali smo pobijedili - govori Čobić.

Dodaje kako već 10 godina oblači poznatu srbijansku voditeljicu Sanju Kužet, koja vodi "Zvezde Granda", najpoznatiji muzički projekat u regiji.

 

Njegove haljine ponijele su i: Lepa Brena, Hanka Paldum, Maja Berović, Sandra Afrika, Katarina Grujić...

Uzora nikada nije imao, ali je, kaže, poštovao rad kolega iz regije poput Darka Kostića, Saše Vidića, Alke Vuice, Zigmana...

- Zaista je puno dobrih modnih dizajnera, ali meni se posrećilo. Talenat je neosporan kako biste uspjeli u onome što radite, ali su vrlo važni u upornost i odricanje. Ono što me posebno raduje jeste to da sam iz brojnih projekata izašao bogatiji za prijateljstva, što je zaista prelijepo - kazao je Čobić.