navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vodič

Duge ili kratke noge, jaki bokovi...: Kako izabrati hlače prema obliku tijela

Hlače su postale nezaobilazan odjevni komad u ormaru svake žene. Puno je različitih stilova i krojeva, što je odlična stvar. Međutim, to može biti i nedostatak, jer u moru oblika trebate izabrati onaj koji će odgovarati vašoj figuri.

Objavljeno: 18.02.2020. u 14:25
get url
text

Osim uzbudljive navigacije kroz sezonske trendove, morate se nositi s krojevima koji "ne ljube" vaše noge, struk, bokove i stražnjicu.

Evo malog vodiča koji će vam pomoći ako ste krenuli u potragu za hlačama koje će vam dobro stajati:

Imate duge noge

Potražite: klasične krojeve hlača ili krojeve poput muških. Nizak, spušteni struk, šire nogavice, džepovi, zakovice i bogati detalji dodat će punoću i volumen vašim nogama i razbiti dužinu hlača.

Izbjegavajte: hlače u obliku cigareta ili kroj cilindra, jer takvi krojevi nemaju detalja koji prikrivaju nedostatke, pa ćete izgledati premršavi. Hlače bi trebale padati malo iznad dna pete. Prije krojačkih zahvata probajte ih na potpeticama kakve obično nosite. Ne zaboravite da se hlače izrađene od prirodnih vlakana u pranju mogu malo skupiti po dužini.

Imate kratke noge

Potražite: traperice s malo detalja i jednostavnog kroja. Ravni krojevi (straight leg) i blagi boot-cut odavat će dojam dužih i tanjih nogu. Izaberite traperice koje u struku sjedaju ispod pupka jer će vam to vizuelno produžiti noge.

Izbjegavajte: capri krojeve i puno detalja. Poderotine, zakrpe, detalji poput naglašenih prednjih džepova i nabori razbit će liniju nogu, što će ih činiti kraćim. Izbjegavajte široke krojeve i zakovice.

Debeli ste u struku

Potražite: hlače čiji je struk neznatno ispod pupka. Struk koji je previsoko istaknut će vašu debljinu, a prenizak struk naglasit će centimetre viška. Struk koji je prenizak neugodno će iskočiti preko remena. Pokušajte pronaći hlače s dodatkom likre.

Izbjegavajte: široke nogavice sa zakovicama, jer će dodatni volumen na dnu hlača istaknuti široki struk. Izbjegavajte hlače s džepovima, naborima i detaljima.

Imate jake bokove

Potražite: hlače koje padaju ravno od kuka do koljena - tako ćete kamuflirati figuru kruške. Pokušajte s hlačama koje imaju veće stražnje džepove jer će vam stražnjica izgledati manja.

Izbjegavajte: low-rise krojeve. Hlače koje sjede na bokovima skrenut će pažnju na to područje, pa će vam kukovi izgledati veći. Klonite se jakih uzoraka.

Imate sitnu figuru

Potražite: idealni krojevi za vas su low-rise i boot-cut. Low-rise držat će vam noge u proporcijama u odnosu na tijelo, a boot-cut će vam dodati obline. Iskoristite sitni stas i igrajte se uzorcima i teksturama.

Izbjegavajte: uske krojeve, a pogotovo krojeve u obliku cigareta, jer ćete izgledati premršavo. Izbjegavate ukrase koji će opteretiti sitnu figuru.