navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Riječ dermatologinje

Da li je pogrešno nanositi dezodorans ujutro?

Većina ljudi nanosi dezodorans ujutro, a dermatologinja Shari Lipner tvrdi da je to pogrešno. Ona smatra da ga treba stavljati navečer.

Objavljeno: 12.09.2023. u 07:51
get url
text

- Noću se manje znojimo, tako da antiperspirant može doći u bliži kontakt sa znojnim žlijezdama i smanjiti znojenje - rekla je za The Sun.

Dodaje i da je ključno koristiti antiperspirant, a ne obični dezodorans.

- Prvi sprečava znojenje i neugodan miris, dok drugi samo blokira miris - dodala je.

Antiperspiranti djeluju tako što stvaraju čep blizu vrha znojnih žlijezda i ograničavaju količinu znoja koja izbija na površinu kože. Noću, posebno nakon tuširanja, antiperspirant ima više vremena formirati takozvane čepove i spriječiti znojenje, pojasnila je dr. Lipner.

- Ako slijedite ovu metodu, nećete morati nanositi antiperspirant ujutro. Ne postoje poznati zdravstveni rizici povezani s nošenjem dezodoransa noću ili prečestim nošenjem dezodoransa. Ali ako se znojite toliko da morate nanositi antiperspirant više puta dnevno, možda je vrijeme da posjetite dermatologa koji vam može preporučiti druge opcije - dodala je.

Znojenje se može smanjiti i nošenjem lagane odjeće i odjeće koja upija znoj.

Također, znojenje se ne javlja samo kada smo nervozni ili pod stresom, već može biti posljedica vježbanja, groznice i vrućeg vremena.