navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Narodno pozorište

Četvrta noć SFF-a: Crvenim tepihom prošetali Srđan Vuletić, Jelena Simić, Ena Sendijarević...

Četvrtu noć Sarajevo Film Festivala publika će u okviru Takmičarskog programa - igrani film pogledati ostvarenje "Sloboda" reditelja Tudora Giurgia. 

Objavljeno: 14.08.2023. u 19:02
get url
text

Rumunski film "Sloboda" na SFF - u u Narodnom pozorištu Sarajevo zabilježit će međunarodnu premijeru, a donosi priču o pobuni naroda protiv komunizma i lidera Nicolaea Ceauşescua. Film, inspiriran istinitim događajima, govori o manje poznatoj priči koja se dogodila u Sibiuu tokom revolucije 1989. godine. Usred haosa i panike izazvanih učesnicima protesta protiv režima, policijska stanica u Sibiu postaje poprište nasilnog napada koji eskalira u krvavi obračun između vojnika, policajaca, civila i predstavnika tajne policije.

{$galerijaFotografija}

Nakon očajničkog pokušaja bijega iz opsade, vojska zarobljava nekoliko muškaraca i optužuje ih da su teroristi.

Ekipa filma "Sloboda" prošetala je festivalskim crvenim tepihom, a osim njih bili su i: Srđan Vuletić, Charlie Kaufman dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, Jelena Simić, Ena Sendijarević, Jakov Fonci, ekipa filma "Sirin" iz Open Air programa, ekipe filma "Snajka", ekipa filma "Pero" iz programa U fokusu, ekipa filma "Sloboda" iz takmičarskog programa...

tepih2.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow