navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tokom pandemije

Bogata nasljednica nakon što je obišla pola svijeta: "Kada bi bili u prilici i drugi bi otišli na odmor"

Milijarderka Petra Ecclestone (32) za sebe kaže kako "ima ogromnu fobiju od bolesti", a od zastrašujuće pandemije koronavirusa ipak je uspjela pobjeći i to zahvaljujući – putovanjima.Naime, bogatašica tokom lockdowna boravila je u čak sedam država i u tome ne vidi ništa loše.

Objavljeno: 11.02.2021. u 18:55
get url
text

Prema pisanju Daily Mail, od marta prošle godine kćerka Bernieja i Slavice Ecclestone sa zaručnikom Samom Palmerom (37) i četvero djece proputovala je Hrvatsku, Švicarsku, Francusku i Monako, a osim u rodnom Londonu, bila i na Maldivima te u Los Angelesu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Palmer (@sampalmerofficial)

- Nisam prekršila nikakva pravila. Trenutno smo u Monaku. Zasad. Nisam sigurna gdje ćemo biti sljedeće sedmice... Vrlo smo svjesni COVID-19. Preletjeli smo cijeli svijet pokušavajući zaobići virus. Mislim da smo sad ipak shvatili da se od njega ne može pobjeći – kazala je Petra u razgovoru za Times' T2.

Objasnila je kako se s porodicom iz doma u Los Angelesu vratila u London baš kada je pandemija prošle godine uzela maha.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Palmer (@sampalmerofficial)

Napominje i kako su u Velikoj Britaniji "jedva napuštali kuću". Potom su otišli u Hrvatsku, gdje su mjesec dana usred ljeta proveli na jahti njenog oca.

No, budući da su joj starija sestra Tamara (36) i tata Bernie (90) sa svojim porodicom bili u Švicarskoj, Petra i Sam odlučili su im se pridružiti kako bi im djeca mogla uživati u aktivnostima na otvorenome, umjesto da budu zatvorena kod kuće.

Ali, virus je i dalje "divljao", pa je par "pobjegao" dalje u Monako.

Djeca su cijelo vrijeme pohađala online nastavu, a u jednom trenutku od koronavirusa oboljela je njihova dadilja/spremačica, pa su Petra i Sam sve morali raditi sami.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Palmer (@sampalmerofficial)

Inače, nasljednica s bivšim suprugom, biznismenom Jamesom Stuntom, ima kćerku Laviniju (8) te blizance Jamesa Roberta Fredricka i Andrewa Kulbira (5), a sa Samom je lani u martu dobila djevojčicu.

Bogatašica je svojedobno izjavila kako je razvila pravu fobiju od bolesti nakon što je u dobi od 14 godina oboljela od meningitisa i za dlaku izbjegla smrt.

- Hipohondar sam, mrzim klice, viruse, bakterije... Sve nad čim nemam stopostotnu kontrolu stvara mi anksioznost. Plaši me ovaj koronavirus, jako sam tjeskobna zbog pandemije - rekla je Ecclestone.

A što se tiče brojnih kritika s kojima se suočava zbog luksuznog načina života tokom lockdowna, Petra kaže:

- Priznajem da je činjenica što mogu putovati "nepravedna", ali kad bi drugi imali istu priliku, iskoristili bi je - pa i oni bi otišli na odmor.