navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bezvremenska priča

Anne Hathaway objasnila zašto se neće snimati nastavak filma "Vrag nosi Pradu"

Jedan od najpopularnijih filmova, čije citate još uvijek koristimo za opis situacija u svakodnevnom životu, je "Vrag nosi Pradu" sa Anne Hathaway i Meryl Streep u glavnim ulogama.

Objavljeno: 02.11.2022. u 18:32
get url
text

To je bezvremenska priča o ženskoj snazi, transformaciji i nemilosrdnom svijetu biznisa.

Iako bismo voljeli vidjeti nastavak ovog hita iz 2006, Hathaway je za The View otkrila zašto on ne bi bio dobra ideja.

- Nisam sigurna da će doći do toga jer je film bio u potpuno drugom razdoblju. Sada je sve postalo digitalno, a "Vrag nosi Pradu" bio je usredotočen na koncept proizvodnje fizičkog časopisa. Sada je sve drugačije - objasnila je glumica.

Iako Vogue, prema kojem je koncipiran imaginarni modni časopis iz filma, pod nazivom "Runway", još uvijek svaki mjesec izdaje magazin, Anne je itekako u pravu jer se sve više brendova okreće digitalnim izdanjima.

Ipak, Hathaway priznaje da nije odoljela razmišljanju o tome kako bi priča dalje tekla.

- Primamljivo je razmišljati o tome da Andy i Emily trebaju Mirandi donijeti kafu, a ona je negdje u Evropi i usput "pokupe" Stanleyja Tuccija u italijanskom restoranu. To je primamljivo, ali mislim da se to neće dogoditi. Mogli bismo to ponovo pokrenuti, dobiti neke nove ljude i učiniti to – kazala je Hathaway.

Anne je u filmu utjelovila Andy Sachs, asistenticu zahtjevne modne urednice Mirande Priestley, a za ulogu Mirande, Meryl Streep je zaradila nominaciju za Oscara.