navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Film Quentina Tarantina

"Bilo jednom ... u Hollywoodu" samo za vikend zaradio 40 miliona dolara

Koliko je zaista dobar najnoviji film genijalnog Quentina Tarantina i zbog čega se upravo o ovome ostvarenju već mjesecima piše, čita i priča, domaća publika saznat će za malo više od tri sedmice, 24. augusta kada film napokon stiže u naša kina

Objavljeno: 31.07.2019. u 21:56
get url
text
Scena iz filma
Scena iz filma

Film "Bilo jednom... u Hollywoodu" prethodnog vikenda u američkim kinima zaradio je 40,3 miliona dolara, i tako je postao film s najboljim kino otvaranjem u karijeri Quentina Tarantina premašivši njegovog dosadašnjeg rekordera "Nemilosrdne gadove" (38 miliona).

"Bilo jednom…u Hollywoodu" uzburkao je filmsku scenu davno prije snimanja filma, kada su mediji i javnost saznali za fantastični cast koji je Tarantino okupio. Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu su uloge ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi.

Glasine o tome kako bi deveti film slavnog redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina mogao biti i njegov zadnji filmski uradak (unatoč prethodnoj najavi o njih 10) diglo je ljestvicu očekivanja još više, a sudeći po do sada ostvarenim rezultatima - potpuno opravdano.

U Tarantinovim filmovima muzika je uvijek imala vrlo bitnu ulogu te "Bilo jednom…u Hollywoodu" nije iznimka jer film zaista zvuči poput muzičke razglednice s kraja šezdesetih. Proteklog vikenda objavljen je i službeni soundtrack filma koji vjerno dočarava atmosferu zlatnog doba Hollywooda i koji će se nesumnjivo naći pri vrhovima recentnih muzičkih top listi.

Koliko je zaista dobar najnoviji film genijalnog Quentina Tarantina i zbog čega se upravo o ovome ostvarenju već mjesecima piše, čita i priča, domaća publika saznat će za malo više od tri sedmice, 24. augusta kada film napokon stiže u naša kina, u distribuciji Con filma.