Download-ujte našu aplikaciju

12:31 / 20.03.17

Zaplijenjeno više od tone skanka vrijednog četiri miliona eura

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija noćas zaplijenila više od tone skanka, čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri miliona eura i uhapsila šest osoba.

Uhapšeno šest osoba FOTO: ARHIV
Uhapšeno šest osoba FOTO: ARHIV

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopćenju MUP-a.

Postoje osnovi sumnje da je D. G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, riječ je o rekordnoj zaplijeni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističke policije, narkotici su zaplijenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je i uhapšena kriminalna skupina koja je prevozila tu drogu, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istaknuo da je ovo jedna od najvećih zapljena svih vremana i najveća pojedinačna zapljena narkotika u regionu, prenosi Tanjug.

Droga je, inače pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gdje je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.