open-navfaktor-logo
search
Ubrzan ritam
Tušanj trpi veliko opterećenje, u Tuzli se nadaju da neće biti vremenskih neprilika
U narednih 14 dana na Tušnju će biti odigrane četiri utakmice
24.09.2018. u 12:50
get url
text

Na stadionu Tušanj ove sezone utakmice igraju Sloboda i Tuzla City, što će se odraziti na stanje travnjaka.

Svjesni su toga i u JU Gradski stadion Tušanj. Od 15. septembra utakmice između Slobode i Čelika glavni teren stadiona Tušanj trpi velika opterećenja.

- Moramo uzeti u obzir i činjenicu da je počelo i takmičenje za Kup Bosne i Hercegovine i na ubrzana kola BH Telecom Premijer lige BiH. Utakmice na glavnom terenu se igraju srijeda/subota te se svakodnevno odvija trenažni proces prvog tima FK “Sloboda - objavili su iz JU Gradski stadion Tušanj.

Sa Tušnja dodaju da će u periodu od 14 dana u Rudarskoj 2 biti odigrane četiri utakmice.

- Iskreno se nadamo da neće biti vremenskih neprilika i da će vrijeme dozvoljavati sanaciju i sitne popravke glavnog terena stadiona Tušanj kako bi obje ekipe imale optimalne uvjete za odigravanje utakmica - saopćili su iz JU Gradski stadion Tušanj.

- Uposlenici JU Gradski stadion Tušanj će učiniti sve u skladu sa svojim mogućnostima da osiguraju dobre uslove igračima i otkloni nedostatke koje će u datom momentu teren pružiti. Dosada se nismo susretali sa ovako velikim brojem utakmica, ali uz dobru organizaciju ćemo nastojati da pružimo svim primarnim korisnicima uslove za prikazivanje dobrih igara - dodaju iz tuzlanskog hrama fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.