open-navfaktor-logo
search
ATP lista
Poraz od Wawrinke skupo koštao Džumhura
Od danas rođeni Sarajlija zauzima 39. poziciju na listi najboljih svjetskih tenisera
24.09.2018. u 08:07
get url
text

Najbolji bosanskohercgoački teniser Damir Džumhur doživio je ozbiljan pad na najnovijoj ATP listi. Popularni Džumi nazadovao je čak 11 pozicija, što je njegov najveći pad u posljednje vrijeme. Od danas rođeni Sarajlija zauzima 39. poziciju na listi najboljih svjetskih tenisera.

Glavi razlog za pad na 39. sa 28. pozicije je svakako činjenica da Džumhur na ATP turniru u Sankt Peterburgu nije uspio odbraniti poene osvojene u prošloj sezoni. Glavni "krivac" za to je Stanislas Wawrinka koji je našeg tenisera porazio u četvrtfinalu.

Značanijih promjena među TOP 10 nije bilo. Jedino je teniser koji je naslijedio Džumhura na mjestu osvjača ATP turnira u Sankt Peterburgu Dominic Thiem, sa sedme skočio na osmu poziciju, dok je Bugar Dimitrov sada osmi.

Mirza Bašić je nazadovao za jednu poziciju i sada je 79. teniser na svijetu. Tomislav Brkić je napredovao za sedam i zauzima 260. mjesto.

Prvi reket svijeta i dalje Rafael Nadal, a slijede Federer, Đoković, Del Potro, Zverev, Čilić, Thiem, Dimitroc, Anderson i Isner.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.