navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nenajavljeni gosti

Napravite tiramisu za samo 10 minuta

Obožavate jesti slatko, a nemate vremena za dugotrajnu pripremu i pečenje. Nudimo vam brzo rješenje u kojem će uživati svi ljubitelji tiramisua

Objavljeno: 23.09.2018. u 22:24
get url
text
Tiramisu
Tiramisu

Rijetki su oni koji ne vole čarobni desert s okusom kafe, zato će im ovaj recept olakšati pripremu. Nije potrebno provesti puno vremena u kuhinji da bi napravili desert o kojem će se pričati. Idealan je kad vam dođu iznenadni gosti ili pak kad se vama jede nešto slatko i kremasto.

Sastojci za veće društvo:

Duplo pakovanje piškota, 500 grama mascarpone sira ( ili neki drugi neslani sir), 500 mililitara slatkog vrhnja, 100 grama šećera u prahu, dva decilitra crne kafe, kašika Baileysa ili Maraschina, kakao 

 Priprema:

Slatko vrhnje, šećer i krem sir dobro umutite. Piškote natrgajte na komade i vrlo kratko ih umočite u kafu s dodatkom Baileysa ( Maraschina, ruma... po tvojoj želji). Od piškota složi red u čaši. Preko piškota stavite red smjese sa sirom i vrhnjem, pa opet piškote i tako dok ne dođete do vrha. Na vrhu završite kremom i posipajte malo kakaa za ljepši izgled i još bolji okus. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Osim ovog klasičnog recepta, ovaj desert možete kombinirati s miksanim voćem ili s cijelim komadima voća. Ovakva verzija će osvježiti, a pomalo i iznenaditi okusom sve koji ga probaju. A izgledom će oduševiti sve koji ga vide. S posluživanjem u staklenoj čaši ili posudici možete napraviti pravo remek djelo.