open-navfaktor-logo
search
Novi iPhone
Koštat će oko 2.700 KM ili tri i po prosječne bh. plaće
Ako ne kupite iPhone XS Max, možete šest dana uživati u Dubaiju, kupiti 4K televizor SONY KD-65XE8577 s dijagonalom od 164 cm, a ako se potrudite možete za toliko novca kupiti auto koji ćete voziti dvije-tri godine
18.09.2018. u 19:38
get url
text
Novi iPhone

Apple je na tržištu ponudio čak tri nova uređaja, a vjerojatno ste pročitati da su dva od tri pametna telefona perverzno skupi (treći je samo skup).Iako su iPhone XS i iPhone XS Max tek neznatno bolji od prošlogodišnje desetke, Apple je učinio ogroman pomak u cijeni, koja je u slučaju XS Maxa porasla za 100 dolara i to za najjeftiniju verziju. 

Naravno, radi se o premium uređaju koji će kupovati samo oni dubokog džepa, ali uzmemo li u obzir sve ono što se događa na tržištu pametnih telefona, činjenica je da Apple više nije u stanju visoku cijenu opravdati nedostižno visokim kvalitetom. Dakle, novi iPhone nije puno bolji od daleko jeftinijih alternativa. 

Odlučili smo, stoga, provjeriti što se sve može kupiti za cijenu iPhonea XS ili skupljeg XS Maxa. Bitno je naglasiti da se cijene koje je Apple objavio odnose na SAD, dok je kod nas cijena znatno viša. Narimjer, prošlogodišnji iPhone X koštao je kod nas oko 1500 dolara, a to ćete definitivno osjetiti na svom džepu, jer će vas XS koštati oko 2.500, a novi XS Max oko 2.700 konvertibilnih maraka. 

Oni pametni, koji se odluče da ne kupe recimo iPhone XS Max, mogu za taj novac odletjeti na šest dana u Dubai ili u New York, obići gotovo pola Evrope.

Umjesto da buljite u mali ekran, možete kupiti 4K televizor SONY KD-65XE8577 s dijagonalom od 164 cm. 

Jedna od opcija je odličan prijenosni računar, a možete imati automobil iz 2001. godine, koji ćete sigurno voziti dvije-tri godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.