21:16 / 30.12.15

Detalji napada u Sarajevu: Ženu pokušao ubiti komšija s kojim je bila u vezi? (FOTO)

Pedesetdevetogodišnja Azemina A. povrijeđena je jutros u sarajevskom naselju Aneks, kada ju je 64-godišnji muškarac u njenoj kući napao sjekirom i vatrenim oružjem.

Policiju je o slučaju obavijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, a po dolasku na mjesto događaja u Vrbovskoj ulici policija je zatekla napadnutu ženu, koja im je rekla da ju je prvo sjekirom, a zatim i vatrenim oružjem napao J. M. (64).

Njega je policija ubrzo pronašla i uhapsila, a pronađeni su i sjekira i improvizirano vatreno oružje, koji su izuzeti radi potrebnih vještačenja.

kuca-zlocin-aneks-30122015-KS

Žena je nakon toga prevezena i zbrinuta u sarajevskom Kliničkom centru.

– Pacijentica A. A. je primljena na Kliniku urgentne medicine sa povredama glave nanešenim sjekirom i vatrenim oružjem. Jedan metak joj je izvađen, te je zadržana na opservaciji na KUM-u – kazala je za Faktor Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošču UKCS-a.

Kako su nam ispričale komšije iz Vrbovske ulice, napadnuta žena živjela je sama, a u istoj kući živjeli su njen sin i snaha. Međutim, nije poznato gdje su oni bili za vrijeme napada. Napadač je njen komšija, sa kojim je, kako su nam kazali, navjerovatnije bila u ljubavnoj vezi.

kuca-zlocin-aneks-30122015-KS-2

– Vjerujte da ne znamo ni mi šta je tačno bilo. Vraćao sam se s ikindije i vidio da je sve puno policije. Ovog što je napao tu ženu su ganjali gore negdje i uhapsili. Kako je došlo do toga i šta se tačno desilo, ne znam – kazao nam je jedan od komšija. Drugi nisu bili raspoloženi za priču, a u kući u kojoj napadnuta stanuje nismo zatekli nikog.

Iz policije su nam kazali da je o događaju obaviješten dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj i ostale istražne radnje provode istražitelji kriminalističke policije MUP-a KS. U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti ovog slučaja.

(M. M./Faktor.ba/Foto: K. Softić)

Tagovi: žena