open-navfaktor-logo
search
Partner Michelinu
Bh. firma radi širom svijeta: Traže još 60 radnika za nove projekte
Radnici kompanije GMC rade na gradilištima u Meksiku, SAD-u, Rumuniji, Engleskoj i Rusiji
22.09.2018. u 07:53
get url
text

Kompanija Global Metal Construction d.o.o. iz Usore radi širom svijeta za poznate klijente kao što je Michelin, a ovih dana prima novih 60 radnika jer kreće sa novim projektima u SAD-u i Italiji.

Prije dvije godine pokrenuli su vlastitu proizvodnju čeličnih konstrukcija, uglavnom automatskih skladišta za limove, cijevi, šipke, zatim kontejnera za elektronički otpad i dijelova postrojenja za proizvodnju stakla. Radnici ove firme rade na gradilištima u Meksiku, SAD-u, Rumuniji, Engleskoj i Rusiji, a izvjesni su poslovi i u drugim zemljama.

– Trenutno imamo naše radnike na gradilištu u Meksiku, gdje upravo završavamo montažu VRS za uglednu multinacionalnu kompaniju Michelin. Osim toga, naši radnici su trenutno i u SAD-u,  gdje završavamo jedan iznimno značajan projekat koji je svojevremeno najavljivao bivši američki predsjednik Barack Obama. U toku su također i dva gradilišta u Rumuniji, te po jedno gradilište u Engleskoj i Rusiji – kaže za BiznisInfo Adnan Bajraktarević, generalni direktor kompanije.

Kompanija trenutno upošljava 150 radnika. Od toga u inozemstvu radi 70 montažera, a u skorije vrijeme ovaj broj će se značajno povećati kada krenu sa realizacijom ugovorenih poslova.

Prije nekoliko dana raspisali su oglas za prijem 60 radnika na poslovima montažera čeličnih konstrukcija (visokoregalnih skladišta) koji podrazumijevaju različite aspekte: od radova na zemlji, radova na visini, zavarivačkih radova, limarskih radova, montaže panela…

- Ovdje je riječ o poslovima koji se odvijaju isključivo u inozemstvu, gdje naše radnike šaljemo na gradilišta koja organizujemo u potpunosti u našem aranžmanu, po osnovu Ugovora o upućivanju na rad u inostranstvo. Svi radnici upućeni na rad u inozemstvo imaju pokrivene troškove prikupljanja neophodne dokumentacije, radnih dozvola, viza, certifikata za upravljanje mašinama, obuke, te edukacije u našem trening centru, prijevoza, smještaja i hrane. Novi radnici su nam prvenstveno potrebni jer krećemo sa novim projektima u SAD-u i Italiji, a osim toga upućivat ćemo nove radnike na aktuelno gradilište u Engleskoj – pojašnjava Bajraktarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.