open-navfaktor-logo
search
Protesti
Ajanović borcima: Uhapšeni ne mogu biti pušteni dok se ne obave saslušanja
Borci su danas prvo blokirali saobraćaj izražavajući protest zbog nezakazivanja sjednice Parlamenta FBiH, a zatim su se uputili Obalom Kulina bana gdje je kod zgrade Pravnog fakulteta došlo do sukoba sa policijom, u kojem je povrijeđeno nekoliko boraca i policajaca
05.09.2018. u 17:43
get url
text
Protesti boraca

Nakon blokade nekoliko ulica i sukoba sa policijom, stotinjak demobilisanih boraca još se nalazi pred zgradom Federalnog parlameta u Sarajevu.

Advokat Mirnes Ajanović koji je danas proveo dan s borcima, ponovo je došao pred zgradu Parlamenta, te kazao kako je u policiji, gdje je ranije boravio, uspio vidjeti dvojicu privedenih boraca, ali ne i trećeg. On je kazao okupljenim bivšim borcima da na snimcima koje ima policija jasno se vidi kako jedan udara policajca.

- Policija je identifikovala napadača na policajca koji ima tri šava što je okarakterisano kao teška tjelesna povreda i privedeni će biti predati u nadležnost kantonalnog tužioca - kazao je Ajanović.

Objasnio je borcima da policija nema ingerencije da pusti privedene, te da će oni biti pušteni tek kada tužilac Tužilaštva KS sprovede proceduru saslušanja.

Ajanović je pojasnio okupljenim borcima da bi  bilo dobro da se raziđu dok se ne provede saslušanje u policiji, međutim oni tvrde da će ostati pred zgradom Federalnog parlamenta do ispunjenja njihovih zahtjeva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.