open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Potop u Njemačkoj: Zmajevi izgubili i od Gruzije
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom se oprostila od Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
15.01.2024. u 19:32
get url
text

VEZANI TEKST - Šok iz Njemačke: Irfan Smajlagić poslao Benjamina Burića na tribine!

Izabranici Irfana Smajlagića doživjeli su novi potop, a nakon debakla protiv Nizozemske, večeras smo izgubili od Gruzije - 19:22.  

Zmajevi su sjajno otvorili utakmicu. Odbrana je odlično funkcionisala, ali je škripalo u napadu. Gruzijci su prvi gol postigli nakon sedam minuta i 40 sekundi igre, ali su u tom periodu primili tri gola.

Ipak, do 18. minute naš tim uspio je da stekne osjetniju prednost, a semafor je pokazivao 8:2.

No, nakon toga upali smo u crnu rupu, a do odlaska na odmor Gruzici su napravili seriju od 7:1, pa se na poluvrijeme otišlo u egalu - 9:9.

U prvih pet minuta napravili smo seriju 3:0, a treba naglasiti da je tada dvije odbrane upisao golman Ahmetašević. 

Možda i ključni momenta dogodio se u 39. minuti, kada je Panić u jednoj minuti promašio dva sedmerca i dva zicera. Umjesto da smo tada otišli na 14:11, Gruzijci su izjednačili na 13:13. 

Serijom 4:0 Gruzijci u 42. minuti preuzimaju vodstvo (13:14), ali Đurđević u narednom napadu izjednačuje rezultat.

U 51. minuti Dikhaminjia pogađa za dva prednosti Gruzijaca (18:16), ali Đurđević smanjuje na gol zaostatka. Ahmetašević je u narednom napadu spasio naš gol, a Panić izjednačuje na 18:18. 

Hamidović je u 55. minuti napravio tehničku grešku, a Gruzijci to kažnjavaju za 18:20. Hadžić smanjuje na 19:20, imali smo priliku za izjednačenje, ali smo pogriješili i Gruzije ide na plus dva (19:21). 

U posljednju minutu ušli smo sa dva gola zaostatka, ali smo pogriješili u napadu za smanjenje zaostatka. Više nije bilo vremena i Gruzija je do kraja ostvarila prvi trijumf na EP. Zmajevi su upisali i deveti poraz na evropskim prvenstvima, a do prvog triumfa morat ćemo čekati neku novu priliku.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.