open-navfaktor-logo
search
Pozvan i Hajradinović
Tri debitanta: Ko su novi Zmajevi na spisku Save Miloševića?
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević odabrao je 28 igrača na koje će računati na posljednja dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
02.11.2023. u 17:33
get url
text

Na spisku su se našla tri debitanta. U pitanju su golman Hidajet Hankić (Botev Plovdiv), stoper Nihad Mujakić (Ankaraguču) i napadač Haris Tabaković (Hertha). Poziv je dobio i novi-stari Zmaj Haris Hajradinović. Fudbaler Kašimpaše do sada je upisao pet nastupa u dresu sa nacionalnim grbom, a postigao je jedan pogodak.

Hankić je 29-godišnji čuvar mreže rođen u Austriji. Nastupao je u omladinskim selekcijama Wolsbergera, Linza, Mlade Boleslav, Blau Weiss Linza, Austrije Salzburg i Wackera, a Austriju npaušta 2019. godine odakle odlazi u rumunski Botosani. Prije dvije godine pojačao je bugarski Plovdiv u kojem je ove sezone branio i u UEFA Konferencijskoj ligi.

Mujakić (25) je prošao sve omladinske selekcije naše reprezentacije, a jedan je od najstandardnijih igrača turskog Ankaragučua.

Ponikao u FK Sarajevo odakle je u januaru 2019. godine prešao u KV Kortrijk, odakle je išao na posudbe u Waasland Beveren, Hajduk i Sarajevo.

Pored toga, Mujakić igra lijevom nogom, dok su svi ostali stoperi dostupni reprezentaciji dešnjaci.

Što se tiče Tabakovića, o njemu se manje-više sve zna. 29- godišnji napadač nastupa za Herthu u Cvajti, zajedno sa Smailom Prevljakom, a ove sezone je u 12 mečeva postigao 12 golova.

Nosio je i boje Young Boysa, Willa, Grasshopersa, Diosgyora, Debrecena i bečke Austrije, odakle je ovog ljeta i stigao u Njemačku.

Prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije Švicarske.

BiH će kvalifikacije okončati utakmicama s Luksemburgom i Slovačkom bez rezultatskog opterećenja i pritiska, s obzirom na to da više ne postoji ni promil šanse da se Zmajevi domognu njemačke vize kroz grupu J.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.