open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Milošević: Naredni mečevi nisu prijateljski; Tabaković: Ponosan sam jer sam ovdje
Fudbalska  reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za posljednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Slovačke.
13.11.2023. u 14:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro te će selektoru Savi Miloševiću ovi mečevi poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu sljedeće godine.

- Ja sam na kraju prošlog okupljanja rekao da ekipa treba svježe krvi i nekih promjena. Pored Tabakovića imamo još četiri nova igrača, ne može se ni radikalno mijenjati mnogo igrača. Ni ovo nije malo. Za ove dvije utakmice ćemo imati dosta drugačiji tim na terenu - kazao je selektor Savo Milošević i dodao:

- Očekujem da momci shvate da nemamo puno vremena, ove utakmice nisu prijateljske. Mi da bi znali šta treba da radimo u martu moramo vidjeti na terenu. Ključ je da u ove dvije utakmice damo maksimum. Poslije ove dvije utakmice ćemo imati jasniju sliku za baraž. Danas odlučuju detalji, mi 3-4 detalja moramo popraviti detalja do marta. Najbitnije je da mi budemo spremni.

Haris Tabaković, napadač Herthe, prvi put je među Zmajevima.

- Ne osjećam pritisak. Sretan sam i ponosan jer sam tu. U glavi mi je prvi trening, doći će i utakmica da dam svoj maksimum. Radio sam za trenutak da budem ovdje. Jedva čekam da krenemo sa treninzima. Znam se nositi sa pritiskom, uvijek ću dati maksium. Nije mi 18 godina, znam igrati teške utakmice, ali nije samo do mene. Ja živim od ekipe, trebaju mi lopte da dajem golove - kazao je Tabaković.

Reprezentacija BiH danas će obaviti i prvi trening u 18 sati u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, a drugi u utorak, dok je put u Luksemburg planiran za srijedu.

Utakmica Luksemburg BiH igra se u četvrtak od 20:45 sati, dok je posljednji meč u kvalifikacijama protiv Slovačke na rasporedu u nedjelju u Zenici.

IMG_20231113_141912.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.